ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 26/10/2012 08:22
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

«Καταπέλτης» για την πολιτική του ΔΝΤ στην Ελλάδα η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία

Σύμφωνα με την ITUC, οι πιέσεις αυτές οδηγούν την ελληνική κυβέρνηση στο δίλλημα του να διαλέξει, από τον...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Νεφέλη Στεφοπούλου: Μία Ελληνίδα στους 10 μεγάλους νικητές του YouthSpark Challenge for Change της Microsoft

Η Στεφοπούλου διακρίθηκε με το έργο της «Project LINC», στόχος του οποίου είναι η επίλυση του...

START UP

Στα ελληνικά startups επενδύουν ξένα funds

Επενδυτές από τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν με ενδιαφέρον...

SUCCESS STORIES

Η ελληνική εταιρεία ένδυσης που... ντύνει Λίβανο και Κύπρο

Μετά από περίπου 40 χρόνια, κάνοντας τα πρώτα δειλά βήματα το 1974 στον χώρο της ένδυσης, η ελληνική...

MEDIA

Μια μεγάλη προσφορά της «ΗτΣ»: Το μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε: «Η πόλη των Θηρίων»

Εκτάκτως την Παρασκευή : Η πόλη των θηρίων - Ένα μυθιστόρημα για την ειρήνη, το περιβάλλον και τους αρχαίους...

ΑΚΙΝΗΤΑ

Αποζημίωση - μαμούθ κινδυνεύει να πληρώσει το Δημόσιο για τον... Πάτροκλο - Η ιστορία του νησιού που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ

Ηδη έχουν υποβληθεί δύο προσφυγές. Με την πρώτη ζητείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει ως...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΗΕ: Αισιοδοξία για την υπογραφή συμφωνίας για το κλίμα

Η κ. Φιγκέρες εμφανίστηκε αισιόδοξη στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών σημαντικής...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΗΕ: 3,2 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ μέχρι το τέλος του 2015

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και 2...

ΥΓΕΙΑ

Reuters: Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ τα χρέη της Ελλάδας σε φαρμακευτικές

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της EFPIA, Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ, οι ελληνικές οφειλές προς την ομοσπονδία...

15 μηνύματαΕΩΣ ΤΟ 2015

Από τις συγχωνεύσες των τραπεζών απειλούνται 20.000 υπάλληλοι

Από τις συγχωνεύσες των τραπεζών απειλούνται 20.000 υπάλληλοι

Να χάσουν τη δουλειά τους κινδυνεύουν 20 χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι, σε σύνολο 56.000 που εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Εθνος, με την ολοκλήρωση των νομικών συγχωνεύσεων οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα κληθούν να συρρικνώσουν το νέο δίκτυο που θα προκύψει από τη συνένωση των τραπεζών, ενώ σταδιακά -και σε βάθος διετίας- θα απομακρύνουν και το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό.

Το ίδιο θα συμβεί και σε επίπεδο διοίκησης, δηλαδή στα ανώτερα και μεσαία στελέχη του μάνατζμεντ του κάθε νέου σχήματος.

Στόχος είναι η μείωση του λειτουργικού τους κόστους και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας, την οποία μετ΄ επιτάσεως ζητά η τρόικα. Το 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες 20.000 άτομα, είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή συνταξιοδότησης είτε λόγω απόλυσης.

Οι διοικήσεις καλούνται, λοιπόν, να βρουν την καλύτερη λύση σε ό,τι αφορά τις διπλοκαλύψεις των τραπεζικών καταστημάτων αλλά και το πλεονάζον προσωπικό.

Οι τράπεζες Εθνική-Eurobank, Alpha-Emporiki, και το τριπλό σχήμα Πειραιώς-Αγροτική-Γενική έχουν σήμερα πανελλαδικά δίκτυο 2.500 καταστημάτων.

Στην αρχή του 2013, που θα ολοκληρωθούν οι νομικές συγχωνεύσεις, θα πρέπει να κλείσουν περίπου 450 καταστήματα και αυτό σημαίνει ότι περίπου 4.500 με 5.000 εργαζόμενοι θα είναι υπεράριθμοι.

Μάλιστα στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό διπλοκάλυψης φτάνει ακόμα και το 40%, αφού τα τραπεζικά καταστήματα είναι κυριολεκτικά το ένα απέναντι από το άλλο.

Οι διοικήσεις, λοιπόν, έχουν δύο επιλογές μπροστά τους:

Πρώτον, περιμένουν τα επόμενα δύο χρόνια τη συνταξιοδοτική ωρίμανση μέρους του προσωπικού, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι συνέργειες από τις συγχωνεύσεις θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα τριετίας. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων τους θα έχει συνταξιοδοτηθεί μέχρι τότε. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις θα «οδηγήσουν» στη σύνταξη αρκετούς που θεμελιώνουν δικαίωμα.

Δεύτερον: Εξετάζουν προγράμματα στοχευμένης εθελουσίας εξόδου με οικονομικά κίνητρα για συγκεκριμένα τμήματα του προσωπικού, όπου δηλαδή προκύπτει διπλοκάλυψη, χωρίς να διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη.

Οτι έρχονται απολύσεις στον τραπεζικό κλάδο είναι γνωστό εδώ και μήνες. Η επιταγή της τρόικας ήταν ξεκάθαρη και από τις δηλώσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που από τον περασμένο Μάρτιο κατέστησε σαφές ότι μία από τις αρμοδιότητές του είναι να εκτιμά τη «βιωσιμότητα» κάθε τραπεζικού καταστήματος, ώστε να αποφασίζει -σε συνεργασία με τη διοίκηση της τράπεζας- αν θα συνεχίσει τη λειτουργία του ή αν θα κλείσει.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΤΧΣ, κ. Τάκης Θωμόπουλος, είχε χαρακτηριστικά αναφέρει: Στις εισηγήσεις του ΤΧΣ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις προσωπικού, περικοπή bonus κ.λπ. «Δυστυχώς ορισμένες απολύσεις ίσως πρέπει να γίνουν, αλλά όχι μαζικά» και είχε φέρει ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της ΑΤΕ, του ΤΤ και της Εθνικής, όπου ένα 10%-15% του προσωπικού βρίσκεται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Δημήτρης Φ
Δευτέρα
14:48
02
Διαίρει και Βασίλευε < πιθανότατα από την λατινική divide et impera ή divide ut regnes > για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου.
Αλλά ότι εμείς (οι δούλοι καλέ, εξού και το δουλεύω - δουλειά) και αυτοί (οι αφέντες ? ιδιοκτήτες του πλούτου και των δούλων) είμαστε αντίπαλοι το λέει το ΚΚΕ (μακριά κακό από μένα).
Εμείς είμαστε κοινωνικοί εταίροι ? συνεταίροι και καθόμαστε όμορφα και πολιτισμένα σε ένα τραπέζι και τα βρίσκουμε. Εμείς τις ζημιές και αυτοί τας κέρδη. Είδατε τι ωραία τα μοιράσαμε.
Δημήτρης Φ
Δευτέρα
14:32
05
Έτσι μπράβο, η μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Βγάλτε μίσος παιδιά αυτό περιμένουν τα αφεντικά.
Ο δούλος να στρέφεται εναντίον του άλλου δούλου που είναι σε λιγότερο χειρότερη κατάσταση από αυτόν.
Η άρχουσα Τάξη από αρχαιοτάτων χρόνων εφάρμοζε:
Πρώτα το - Διαίρει και βασίλευε Divide and Conquer -
και μετά το - Ήρθαμε, Είδαμε, Νικήσαμε Veni, Vidi, Vici -
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ
ΣΣΣΣΤ ΗΣΥΧΙΑ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
τσικαμπουμ
Σάββατο
21:41
38
@Αν ΑΦΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΑΙ. . ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΩΘΕΙ Η ΚΟΥΦΙΑ Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ΒΡΕ ΣΤΟΥΡΝΕ!! ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΤΟΜΠΟΥΚΑΛΑ ΔΕΝ Σ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΣ.
Dimitris
Σάββατο
18:14
287
An έχεις απόλυτο δίκαιο αγαπητέ ας τους να γράφουν. Ειναι όλοι τους τραπεζικοί υπάλληλοι που πανηγυριζανε απο χαιρεκακια όταν οι Ελ. Επαγγελματίες κλαιγοντουσαν στα γκισέ τους και οι ΔΥ τους έκοβαν τους μισθούς. Ηρθε η σειρά σας να πληρώσετε πάρτε το απόφαση αλλιώς θα ειναι εντελώς άδικο. 1000 ευρώ ο μεγάλος μισθός αλλιώς απόλυση διαλέξτε. . .
ΠΟΚΟΠΙΚΟ
Σάββατο
15:56
27
Διαβαστε ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!!!
an
Σάββατο
9:24
212
@APODHMOS 80RHS Νά σαι επίσης καλά, αγαπητέ. Χαίρομαι πού υπάρχουν κι αλλοι άνθρωποι πού δεν έχουν χάσει την λογική τους Γιατί κακά τα ψέμματα! Πριν της οικονομικής χρεοκοπίας, υπήρξαν δυστυχώς άλλες, χειρότερες από την οικονομική: η χρεοκοπία της κοινής λογικής, η χρεοκοπία της προσωπικής υπευθυνότητας, η χρεοκοπία του ανθρωπισμού καί της αλληλεγγύης, η χρεοκοπία της παιδείας, κτλ.
flo
Παρασκευή
22:09
58
an-- ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PC ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ LIKE YOU
Ζο
Παρασκευή
14:24
218
ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ;;; ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;;;
Ποιός θα φύγει με Εθελουσία χωρίς πολυ ικανοποιητικά κινητρα;;; Σε ένα συνταξιοδοτικό περιβαλλον που υπάρχει ΜΑΚΕΛΕΙΟ;;
Σε ασφαλιστικά Ταμεία Τραπεζών που τα ξεσκισαν οι κυβερνήσεις και οι Τραπεζες;;;
ΑΡΑ θα προχωρησουν σε απολύσεις!!
Τοτε υπάρχει ο μεγιστός κίνδυνος, αν δεν το χειριστούν με σύνεση και κυρίως ανα αποφύγουν να πληρώσουν οι Τραπεζες, να υπάρξουν επικινδυνες αναταραξεις. . που φοβίζουν το τραπεζικο συστημα. Σε μια κοινωνία που ψαχνει αφορμή να στραφεί εναντίον των Τραπεζών. . .
APODHMOS 80RHS
Παρασκευή
12:51
312
AGAPHTEMOU ??AN??; AN TO 60% TWN ELLHNWN EIXAN AFTHN THN WRIMOTHTA SKEPSEWN KAI PRAKSEWN;DEN THA VRISKOTANE H PATRIDA MAS STO SHMERINO THS XALI. OI KARXARIES TO PETYXENAN AFTO TO PAIXNIDI ME THN DRAXMH ME TO EVRW DEN GINETAI: GI AFTO AFRIZOUN KAI KSEAFRIZOUN KAI TOUS FTAINE H MERKEL KAI GENIKA OI BRYKSELLES. NASTE KALA KAI MPRAVO SAS. _
an
Παρασκευή
12:00
103
Γιατί δεν δημοσιεύονται καί οι απαντήσεις μου, αγαπητό έθνος; Έγραψα δύο απαντήσεις, πού χάθηκαν καθ οδόν. Παραιτούμαι της τρίτης προσπάθειας. Ελπίζω να είναι τεχνικό το πρόβλημα ή απλή καθυστέρηση.
an
Παρασκευή
11:26
00
@GIORGOS. Όχι φίλε μου, δεν συμφωνώ. Έγραψα καί στον DAK. γιατί οι τράπεζες ΕΠΡΕΠΕ να δώσουν δάνεια καί γιατί έκαναν πλύση εγκεφάλου στον καταναλωτή γιά να τα πάρει. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτεί η απάντηση, γιαυτό το γράφω καί σε σένα. Μπορείς να κατηγορήσεις τους δανειολήπτες γιά άγνοια, γιά αφέλεια ή γιά βλακεία. Μερικοί ίσως ήταν και κουτοπόνηροι. Μαζί σου κι εγώ εδώ. Συνεχίζοντας την λογική αυτή, ας κατηγορήσουμε καί τον κάθε καταναλωτή πού πείθεται από το επίσημο ψέμμα, πού λέγεται διαφήμιση καί πού πάνω του στηρίζεται η ?αγορά? καί η ?κατανάλωση?. Η τράπεζα έχει να πληρώσει τους τόκους των καταθέσεων, τα μερίσματα των μετόχων της, τα λειτουργικά της έξοδα καί τα πρίμ των διευθυντών της, κτλ. Καί γιαυτό πρέπει να παρουσιάσει κέρδη. Τα κέρδη βγάινουν είτε από τις επενδύσεις της σε διάφορα προιόντα(π. χ. μετοχές, παράγωγα, κτλ. τα οποία δεν είναι καί τόσο ασφαλή) καί από τους τόκους των δανείων. Εδώ κολλάει το ΕΠΡΕΠΕ πού έγραψα πιό πάνω. Ομως, οι υπάλληλοι των τραπεζών όφειλαν κατά την γνώμη μου να εξηγήσουν με ειλικρίνεια στους δανειολήπτες τις επιπτώσεις που θα έχουν τα δάνεια αυτά στην ζωή τους. Αυτοί είχαν τις γνώσεις, αυτοί ήξεραν τι θα συμβεί. Δεν τους συμβούλεψαν όμως, τους πούλαγαν φύκια γιατί έβγαζαν κι αυτοί μιά κάποια προμήθεια γιά κάθε δάνειο, γιά κάθε ?παράγωγο?, κτλ. πού πούλαγαν. Προτίμησαν δηλαδή να κοροιδέψουν τους συνανθρώπους τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, συμπεριφέρθηκαν με την αρχή: ?δεν υπάρχει κανένας νόμος, που να σου απαγορεύει την εκμετάλλευση ενός βλάκα?.
ΛΟΤ
Παρασκευή
11:14
00
ΠΟΙΟΣ θα θελήσει να φύγει από τις Τράπεζες, αν το προγραμμα εθελουσίας δεν είναι ΙΚΑΝΟ;;; Θα προτιμήσουν οι υπάλληλοι να μεινουν όσο μπορούν (να κολάνε ένσημα, να πληρώνονται ΠΟΛΥ περίσσοτερα από την σύνταξη). . μεχρι την απολυση τους!!
Αν δεν το χειριστούν σωστα οι διοικησεις το θεμα των αποχωρησεων ( τον πρωτο τουλάχιστο καιρό, χρειάζεται να βαλουν ικανα το χερι στην τσεπη). . . τοτε θα ανοιχθεί ένα μετωπο συγκρουσεων και αύξησης της δυσαρεσκειας στο επιβαρυμενο τραπεζικο σύστημα. . . με κινδυνο αδιεξοδων , που δεν έχουν σήμερα την πολυτελεια να σηκώσουν οι Τραπεζες. . . .
GIORGOS
Παρασκευή
10:56
938
An - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ, ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ!!!
ΑΚΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250000 ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ. (ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ - ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ)
DAK
Παρασκευή
10:29
1026
an-προφανώς αφού έχεις φάει τα φράγκα πουλώντας "μούρη" σου φταίνε όλοι οι υπόλοιποι επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις τα δάνεια σου;Α ρε κακομοίρη. . .
an
Παρασκευή
9:54
297
@τσικαμπουμ, υποκλίνομαι μπροστά στις γνώσεις σου γιά τον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
τσικαμπουμ
Παρασκευή
9:40
1053
ΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΣΥ;; ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Τ ΔΙΝΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΟΠΛΟΥ Ή ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΒΛΑΧΟΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΟΥ;;; Κ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
an
Παρασκευή
9:34
7427
Λυπάμαι γιά σας, αγαπητοί υπάλληλοι, του τραπεζικού συστήματος, αλλά έτσι είναι το σύστημα πού υπηρετούσατε. Όσους δεν χρειάζετε, τους στέλνει σπίτια τους. Αν δεν τους τα έχει πάρει κιόλας. Τώρα θα έχετε όμως χρόνο να σκεφτείτε: Άξιζε τον κόπο, αγαπητοί, να κοροιδεύετε τον κόσμο; Άξιζε τον κόπο η προσπάθειά σας να αυξήσετε τα κέρδη των αφεντικών σας με το να φορτώνετε εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, καταναλωτικά δάνεια, μετοχές καί διάφορα άλλα κωλόχαρτα, κτλ. , κτλ, στον κοσμάκη καί να τον εξαθλιώνετε; Οι ερωτήσεις ισχύουν καί γιά του υπάλληλους που θα συνεχίσουν να εργάζονται. Κι αν δεν ήρθε τώρα η σειρά τους, αν μην αυταπατώνται, θα έρθει αργότερα.

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 7033.33 1.21%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 5182.53 1.95%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 11771.13 1.26%
  ΜΟΣΧΑ RTS 1012.21 -1.26%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  Child 44

  Ένας αστυνομικός (Τομ Χάρντι) αναζητά το δολοφόνο παιδιών στη μεταπολεμική Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν, καλούμενος να αντιπαρέλθει την ακλόνητη πεποίθηση ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού πως «...

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter