ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΣΤΗΛΕΣ > ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 10/7/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

Αμεσα οι προσλήψεις 500 γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ

Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη, για 2 χρόνια, των 400 νοσηλευτών...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Ενας μεγάλος Θρακιώτης ζωγράφος και αγιογράφος

«Στόχος μου είναι να εκφράσω τις σκέψεις, τις ιδέες και να μιλήσω για τις τεχνικές, τους νόμους και...

START UP

Συμμετοχή του Corallia στο ευρωπαϊκό έργο ESCiP

Στο έργο συμμετέχουν μερικά από τα σημαντικότερα clusters νανο-μικροηλεκτρονικής της Ευρώπης, μεταξύ των...

SUCCESS STORIES

Η Λουξ που έγινε «Εθνικός Πρωταθλητής»

Από τον Βρετανό πρέσβη, John Kittmer βραβεύτηκε πρόσφατα η Λουξ Μαρλαφέκας ως National Champion, στο πλαίσιο...

MEDIA

Πέθανε ο μεγάλος Ελληνας σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής

Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου του 1945, ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ενεργός για αρκετές δεκαετίες και έχει...

ΑΚΙΝΗΤΑ

Συνεχίζουν και την επόμενη βδομάδα τις κινητοποιήσεις οι μηχανικοί

Παράλληλα οι μηχανικοί, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ελευθέρων...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας της χρονιάς στη Βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία αναμένεται να κατακρυλήσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν,...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοβαρό bug του iOS είναι ικανό να θέσει σε αχρηστία το iPhone σας

Ένα πολύ σοβαρό software bug του iOS είναι ικανό να θέσει σε αχρηστία το iPhone σας, απλώς με την εισαγωγή...

ΥΓΕΙΑ

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων: Στους 81 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Οι νεκροί έφτασαν τους 81 -τέσσερις άνθρωποι...

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Σοκ για 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ!

Σοκ για 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@pegasus.gr

Σάλο έχει προκαλέσει σε εισαγωγείς, εμπόρους αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων η πρόωρη επαναφορά του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (παλιά έκτακτη εισφορά στα ΙΧ άνω των 2.000 κ.εκ.).

Παράλληλα, από τις αρχές της εβδομάδας οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω αναζητούν εμπόρους ή ιδιώτες, προκειμένου να απαλλαγούν από το φορτίο κατοχής μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων.

Γιατί πέραν των εσόδων που υπολογίζει να εισπράξει το κράτος, τα οποία κυμαίνονται στα 68 εκατ. ευρώ ετησίως, τινάζονται στον αέρα κυριολεκτικά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί όσων κατέχουν ΙΧ με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω οι οποίοι είναι περισσότεροι από 100.000. Πάντως ακόμη και αν αύριο καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, δεν γλιτώνουν την καταβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης, ο οποίος θα ισχύει και για τη χρήση του 2012!

Σοκ για 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ!

Ειδικότερα χθες το βράδυ στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η επιβολή του Φόρου Πολυτελείας θα έχει προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) αντί του 2014 που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Οπότε ακόμη και αύριο να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες κυκλοφορίας του ΙΧ του θα καταβάλει ολόκληρο τον φόρο για το 2012, ενώ του χρόνου θα πληρώσει το 50% του φόρου που αφορά στη χρήση του 2013!

Υγραεριοκίνηση
Η συντριπτική πλειονότητα ιδιοκτητών αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω είχαν προβεί σε τοποθετήσεις συστημάτων υγραεριοκίνησης που κόστισαν τουλάχιστον 1.500 ευρώ και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ αφορά πάνω από 60.000 ΙΧ. Ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μάλλον θα τα θέσει εκτός κυκλοφορίας...

Tο μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΕΑΕ κ. Ε. Κωσταντινίδης δήλωσε στην «Η», μεταξύ άλλων, πως: «Με την εφαρμογή του μέτρου της πολυτελούς διαβίωσης νωρίτερα κατά ένα έτος πρόκειται για εξαπάτηση των ιδιοκτητών ΙΧ, καθώς τα κινούσαν με τη βεβαιότητα πως δεν θα επιβληθεί κανένα νέο χαράτσι.

Οσον αφορά για την αγορά των αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 2 λίτρων είναι οριστική η ταφόπλακα που θα μπει, ενώ παράλληλα οι έμποροι που ήδη έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές τα τελευταία 4 χρόνια, θα αναγκαστούν να τα εξάγουν ακόμη και έναντι πινακίου φακής».

Ο έμπορος αυτοκινήτων Γιώργος Στασινόπουλος αναφέρει στην «Η» πως: «Για ακόμη μία φορά οι έμποροι αυτοκινήτων βλέπουν τα εμπορεύματά τους να απαξιώνονται παντελώς και να βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο. Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, καθώς οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε τίμια να σταθούμε στα πόδια μας»...

Πουλημένα ΙΧ!
Πέραν όμως των ιδιοκτητών ΙΧ και εμπόρων, υπάρχουν και αρκετές χιλιάδες πρώην ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω οι οποίοι τα έχουν πουλήσει στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013. Αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί για τη χρήση του 2012 τότε θα πρέπει να καταβάλουν εκείνοι τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, καθώς εκείνοι ήταν οι κάτοχοι των οχημάτων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν πάλι επιβληθεί για τη χρήση από την 1η Αυγούστου και έπειτα θα επιβαρυνθεί ο νέος τους κάτοχος...

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ εκμεταλλευόμενοι τη μείωση του Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% το 2009 έσπευσαν να εισάγουν μεταχειρισμένα ΙΧ από άλλα κράτη-μέλη γλιτώνοντας πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Τα συγκεκριμένα ΙΧ δεν έχουν καμία ελάφρυνση ακόμη και αν πρόκειται για οχήματα 13 ετών!

Αναστάτωση επικρατεί και στις εταιρείες ενοικίασης και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων, καθώς ο Φόρος Πολυτελείας αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα μισθώματα.

Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου τριετίας με κινητήρα 3 λίτρων καταβάλλει για Τέλη 570 ευρώ και για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης 1.780 ευρώ.

Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης της πετρελαιοκίνητης έκδοσης του ίδιου μοντέλου με τρίλιτρο κινητήρα θα επιβαρυνθεί περισσότερο, καθώς τα ετήσια Τέλη κυμαίνονταν σε μόλις 250 ευρώ...

Ελλειμμα 135 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο
Το Δημόσιο από κάθε αυτοκίνητο 2.000 κ.εκ. και άνω εισπράττει 18.264 ευρώ

Τη στιγμή που το κράτος αναζητά απεγνωσμένα έσοδα αντί να προβεί σε δοκιμασμένες λύσεις που θα αποφέρουν τα αναμενόμενα επέλεξε να φορολογεί μέχρι τελικής πτώσεως συγκεκριμένους κλάδου όπως είναι αυτός του αυτοκινήτου.

Αλλωστε ήδη στο πρώτο πεντάμηνο τα έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου έχουν βουλιάξει με τα Τέλη Κυκλοφορίας να καταγράφουν πτώση 104,3% με μόλις 114 εκατ. ευρώ έναντι 233 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί βάσει Μεσοπρόθεσμου ανέρχονταν σε 247 εκατ. ευρώ ή 133 εκατ. ευρώ έλλειμμα!

Οσον αφορά στο Τέλος Ταξινόμησης τα έσοδα στο πεντάμηνο κυμάνθηκαν στα 21 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ο στόχος που έχει θέσει το Μεσοπρόθεσμο ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το κράτος από κάθε Ι.Χ. με κινητήρα από 1.929 κ. εκ. και άνω εισπράττει κατά μέσο όρο 18.264 ευρώ τη στιγμή που από τις μικρές κατηγορίες αυτοκινήτων τα αντίστοιχα έσοδα αναλογούν σε μόλις 1.000 ευρώ!

Ειδικότερα το 2008 που διατέθηκαν 35.261 Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω το κράτος εισέπραξε περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα το 2009 που πουλήθηκαν 31.492 τέτοιου τύπου Ι.Χ. το κράτος εισέπραξε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα το 2010 που πουλήθηκαν μόλις 8.980 Ι.Χ. με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω το κράτος εισέπραξε 164 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 εισέπραξε μόλις 72 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά στο 2012 που διατέθηκαν μόλις 2.414 Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 2 λίτρων το κράτος εισέπραξε 38 εκατ. ευρώ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Σοκ για 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ!
 • Σοκ για 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ!

ανώνυμος
Σάββατο
9:20
02
ψηφισατε σωστα τοτε ;;;; απολαυστε τους τωρα. Δεν θελω κλαματα. . . . . . . .
ανώνυμος
Παρασκευή
9:18
020
Για να απαλλαγειτε απο τα πανακριβα τελη και φορους πολυτελους διαβιωσης των ΙΧ σας χρειαζεστε ενα κατσαβιδι ,μιση ωρα να βγαλετε τις πινακιδες και αλλη μιση ωρα να τις καταθεσετε στις ΔΟΥ ,τοσο απλο και γλυτωνετε για παντα ,και Στουρναρα , Μαυραγανη και λοιποι ερασιτεχνες ψαχτε απο τωρα που θα βρειτε αυτα που νομιζατε οτι θα εισπραξετε και το σημαντικοτερο που θα βρειτε αυτα που ειχατε και χασατε.
Kostis
Παρασκευή
7:30
59
Aisxos!Giati na forologithei to 2litro oikogeneiako Toyotaki mou, 10etias, simerinis aksias 3. 000 Euro, kai to lamogio me kainourgio polyteleias autokinito aksias 50,000 1,600 kivika mercedes-bwm na tin glitwnei? Piaste autous ta ehoune!! Forologiste vasi simerinis aksias tou autokinitou, kai oxi vasi kivikwn! Yparhoun kai HUNDAYI kai SKODA 2litra!!Aisxos pia!!
SETTERMAN
Πέμπτη
12:34
422
Oχημα 1800 κυβικα τιμολογιακη αξια 45. 000(κανενας φορος) Οχημα 2000 κυβικα τιμολογιακη αξια το 2009 20,000 ευρω(σημερινη εμπορικη 5,000)εδω μπενει φορος ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. . . . ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΑΙΣΧΟΣ
αλεκος
Πέμπτη
10:52
54
Maria kai Eleni min vgazete toso koblex tha pathete tipota.
hristos
Πέμπτη
10:09
512
Eleni : Κρίμα για αυτά που γράφεις και είσαι και δασκάλα ! Το παιδί μου δεν θα ηθελα ποτέ να εχει τέτοια δασκάλα. . . .
Panos
Τετάρτη
22:56
316
Πίαστε αυτούς που φέρανε τα υπερπολυτελή θηριώδη και λαμογιστικα τζήπ με τις Βουλγάρικες πινακίδες, και που πληρώνουν ελάχιστο φόρο!Αυτούς να ελέγξετε, να δείτε που το μαύρο τους χρήμα θα ρέει άφθονο. . ποντίκια. .
Eleni
Τετάρτη
22:34
2416
Oloi oi vlaxoepixeirimaties kai ta lamogia tou kolwnakiou kai tis kifisias eixan ftasei na odigoun Mercedes/Porshe. Twra pou tha anagasteite na paradwsete pinakides na dw ti tha lete ston perigiro sas. Rezilides. Xaaxax. Nomizate oti tha mporeite na klevete to elliniko kratos aiwniws alla vlepete sas piran xampari ekei sto ipourgeio oikonomikwn. Kanenas den sas lipatai kai elpizw na sas forologisoun oso den paei kai ta eksoxika stin evoia kai sta nisia. Xaxaxax. Egw en tw metaksi sinexizw na pinw ta mojito mou stin iperoxi Andro, vlepete eimai daskala kai exw akoma 2 mines diakopes. Kalispera.
γογοσ
Τετάρτη
18:20
114
molis kopikan oi epidothseis kophkan ta gousta akriva aytokinhta demek spernan ta xorafia kai trygyrnousan me ta porce tora pou teliose to lipos kai prepei na plhrosoun kai fpa eixan etairies kovan oso fpa thelan tora den theloyn na ta plhrosoun etsi ola edo plhrononte erxonte kai alles fapes kai eimaste akoma ioulio
ανώνυμος
Τετάρτη
18:17
214
karekla na kathisete den exete kai thelete politelies. oi alvanoi metanastes exoun megaliteres katatheseis sthn trapeza kai geloun mazi mas. tora tha doulevoume giaftous. ksipniste oso einai kairos.
ASN
Τετάρτη
17:24
1112
Απαντηση στην Maria Τετάρτη 10:16 Ναι κυρια εχουμε κορυφαια αυτοκινητα και σκαφος αναψηχής και βιλες και λεφτα να πληρώνουμε!!!!!! Εσυ φτωχια θα μείνεις να ψηφιζεις αυτούς!!! Δεν αξιζεις για κατι καλυτερο οπως καταλαβαίνεις Αν τελικα. . . . . καταλαβαινεις!!!!!!! !!!!!!!
ανωνυμος
Τετάρτη
16:13
612
μην ψεγεται την πτωχη πλην τιμια Μαρία. Δουλεύει σε εργοστάσιο αλλά έχει δεσμό με τον εργοστασιάρχη. Στο τέλος θα την παντρευτεί και θα ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι.
ΣΤΑΥΡΟΣ
Τετάρτη
15:06
115
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ 1 ΕΥΡΩ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΆΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 428/2005 ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
Αριθμός 428/2005 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Από τις διατάξεις των άρθρων 12,13 και 15 του ν. δ 2637/1953 ? περί
τίτλων κυριότητας και φορολογίας αυτοκινήτων?, που διατηρήθηκαν σε ισχύ και
μετά το ν. δ 1146/1972 ? περί τρόπου μεταβιβάσεως εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί
αυτοκινήτων και μοτοσικλετών? και της από 2. 3. 1953 εισηγητικής του νόμου
αυτού εκθέσεως, προκύπτει ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, έχουν
χαρακτήρα ανταποδοτικών τελών, δεν είναι φόροι, και επιβάλλονται στους
ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για τη χρησιμοποίηση από τους τελευταίους του
οδικού δικτύου της χώρας και την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για τη
συγκάλυψη των δαπανών συντήρησης του δικτύου τούτου.

ΣΤΑΥΡΟΣ
Τετάρτη
14:50
06
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ 1 ΕΥΡΩ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΆΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 428/2005 ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
Αριθμός 428/2005 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Από τις διατάξεις των άρθρων 12,13 και 15 του ν. δ 2637/1953 ? περί
τίτλων κυριότητας και φορολογίας αυτοκινήτων?, που διατηρήθηκαν σε ισχύ και
μετά το ν. δ 1146/1972 ? περί τρόπου μεταβιβάσεως εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί
αυτοκινήτων και μοτοσικλετών? και της από 2. 3. 1953 εισηγητικής του νόμου
αυτού εκθέσεως, προκύπτει ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, έχουν
χαρακτήρα ανταποδοτικών τελών, δεν είναι φόροι, και επιβάλλονται στους
ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για τη χρησιμοποίηση από τους τελευταίους του
οδικού δικτύου της χώρας και την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για τη
συγκάλυψη των δαπανών συντήρησης του δικτύου τούτου.

jim
Τετάρτη
14:34
2218
έεεετσι βλαχομπαρόκ τουρκόγυφτοι πουλήστε τώρα κοψοχρονιά τα αμάξια που βγάλατε με τα αδήλωτα έσοδα. Είχε γεμίσει ο τόπος με ελ. επαγγελματίες που τα τσέπωναν κλέβοντας την εφορία. . . . . . . . . . . . . . . τώρα με alto και πολύ σας πάει. . ουστ από δω παράσιτα
ΝΙΚ
Τετάρτη
13:36
31
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ 13 ΕΤΩΝ ΤΙ ΛΕΕΙ. . . . . . .
ΠΟΛΙΤΗΣ::
Τετάρτη
13:25
54
Ποιο τρολ φυτρώνεις. . . Ποιο ανόητη σε βάζουν στο λεξικό. . . Πιο ξινή σε λένε και λεμόνι. . .
Kostas
Τετάρτη
12:48
028
Για μενα το πρόβλημα δεν είναι ο φόρος per se ( τα λεφτα που σε αναγκάσουν να πληρωνεις),αλλά το γεγονός ότι πλέον δεν μπορείς να κάνεις κανένα προγραμματισμό. . . αυριο θα αλλαξουν τα σχέδια και θα πουν:τεκμηριο για ενα διλιτρο ειναι 40000, φορος 20%,και θα φορολογήσουμε όλα αυτά τα αυτοκίνητα από την αρχή,ξεκινώντας από τη χρήση 2010. . . και λέω λοιπόν: να βαζετε οποιον φορο θελετε, αλλά και να δώσετε τη δυνατότητα να παω να καταθεσω πινακιδες πριν αρχιζει να ισχυει αυτος ο φορος!!!
προς Maraki
Τετάρτη
11:41
1336
Μαράκι. . εσύ που χαιρεσαι. . . να ξέρεις οτι με τα 8. 000 που δεν θα πληρώσω εγώ στο κρατος που σε πληρώνει, δεν θα πληρωθείς εσύ 8 Μήνες. . αντίστοιχα τώρα που θα καταθέσουν 50. 000 ιδιοκτήτες τις πινακίδες τους. . να υπολογίζεις άλλες επίπλέον 20. 000 απολύσεις από το έλλειμμα των εσόδων. . . επειδή χαίρεσαι. . . εύχομαι λοιπόν να απολυθείς. . από τα λεφτά τα δικά μου. . . που δεν θα τους δώσω. . . εμένα μη με λυπάσαι. . . 50. οοο στοίχισε το Mercedaki και θα κυκλοφορώ με αυτό και μόνο 300 ευρώ τέλη γιατί ειναι 1800. . . και όποτε σκέφτομαι το απαξιωμένο μου Jeep θα σκέφτομαι και θα με χαροποιεί ιδιαίτερα οτι εσύ απολύθηκες λόγω χαιρεκακίας και βλακείας. . . . Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι. . .
πρώην ΝΔ της
Τετάρτη
11:34
1625
Αυτοκίνητο Cherokee: 3700 κυβικά. . . αξίας 4000 ευρώ (αν το θέλει κανένας από δώ, οικονομολόγος του ΥΠΟΙΚ. . το κάνω και δωρεά) ζητάνε να πληρώσω περίπου σε τέλη, φόρους, ασφάλειες, σέρβις. . . 1100 τέλη κυκλοφορίας (αν ήταν μόνο αυτά, θα τα πλήρωνα) 2600 φόρο πολυτελειας 5000 σε βενζίνη 700 ασφάλεια 400 σέρβις τους ευχαριστώ πολύ που με γλυτώνουν από όλα αυτά (8. 000 στην τσέπη μιας και θα κυκλοφορω με το Mercedaki της γυναίκας μου). . . στις Στελεχάρες του ΥΠΟΙΚ Μαυραγάννης, Στουρνάρας κ ΣΙΑ. . τους λέω, kiss my ass και σε μετάφραση (γιατί αμφιβάλω οτι ομιλούν την Αγγλική, διότι αλλιώς θα βρίσκανε δικαιότερα συστήματα φορολόγησης να αντιγράψουνε. . . ) θα μου φιλήσετε τον Κ@λο!!!! παρόλο που αντέχω να πληρώσω. . . την βλακεία και την σαρδαναπαλιά σας δεν την αντέχει κανένας όμως!!!! φυσικά ΣΥΡΙΖΑ σε λίγους μήνες. . κ χωρίς τύψεις. .
1 2επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  TOP STORIES
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 5707.6 3.08%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 3995.06 2.52%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 8967.51 2.45%
  ΜΟΣΧΑ RTS 689.9 2.76%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΑΤΖΕΝΤΑ

  Stand Up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο στο Γυάλινο

  Ο "όρθιος κωμικός" Χριστόφορος Ζαραλίκος σατιρίζει...

  Stand-up Science: Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης;

  Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια»...

  Ιntimate από την ομάδα Πλεύσις

  Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής...


  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter