ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΣΤΗΛΕΣ > ΥΓΕΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 27/1/2016 16:43
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τα προβλήματα στα νοσοκομεία τους

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τα προβλήματα στα νοσοκομεία τους

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της κινητοποίησαν που οργάνωσαν οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για τα σωρευμένα, όπως υποστηρίζουν, προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του νομού και τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε ότι «τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου έχουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ όσο περνά ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο πιο δύσκολα».

Πρόσθεσε ότι «αν και το νοσοκομείο Αγρινίου στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτίριο δεν άλλαξε τίποτα», προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό». Πάντως, όπως επεσήμανε, «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νοσοκομείο, δίνει καθημερινό αγώνα, για να στηρίξει την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Όσον αφορά στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παίρνουμε μόνο υποσχέσεις και μάλιστα το ψήφισμα που εκδώσαμε, είναι αυτό που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2014, όταν ήταν υπουργός Υγείας ο κ. Βορίδης.» Τα ίδια θέματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου, τέθηκαν τόσο στον επόμενο υπουργό Υγείας τον κ. Κουρουπλή όσο και στο σημερινό, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Όσον αφορά στην συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις ο Γιώργος Παπαναστασίου την χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη διότι όπως είπε «ο κόσμος έχει φθάσει στα όριά του». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος μιλώντας στην συγκέντρωση που έγινε στο Μεσολόγγι, είπε ότι και τα δύο νοσοκομεία του νομού «αποτελούν δυστυχώς χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας, αλλά και της αστοχίας του μέτρου των συγχωνεύσεων». Πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ειδικά δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου διανύουμε». Ειδικά για το νοσοκομείου Μεσολογγίου ο δήμαρχος τόνισε ότι «εάν σήμερα λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καθημερινή υπέρβαση των ιατρών του, των νοσηλευτών και των εργαζομένων».

Στην συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι δικαίωμα διαρκές και θεμελιώδες. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Μόνο έτσι θα μας ακούσει το κέντρο λήψης αποφάσεων, μόνο έτσι θα μας ακούσει η Αθήνα, έτσι δίνεται το μήνυμα για κοινωνία οργανωμένη, αγαπημένη, αλληλέγγυα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, διότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό.»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter