ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΑΦΟΡΑ > VIDEO
ΕΘΝΟΣ
«E» 3/11/2014
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Συμπλοκές με τα ΜΑΤ σε πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης

Συμπλοκές με τα ΜΑΤ σε πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης

Eνας καταναλωτής δέχτηκε επίθεση με γροθιές από διαδηλωτή όταν επιχείρησε να παρακάμψει το ανθρώπινο "τείχος" των συνδικαλιστών και να εισέλθει στο κατάστημα, ενώ το μένος των συγκεντρωμένων δέχτηκε και ένας δεύτερος πολίτης όταν ζήτησε τον λόγο, αλλά τελικά απέφυγε τον ξυλοδαρμό με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Το επεισόδιο έγινε χθες το μεσημέρι στη διάρκεια κινητοποίησης εμποροϋπαλλήλων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς και προκάλεσε την επίσης επεισοδιακή επέμβαση των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους ελευθερώνοντας την είσοδο του πολυκαταστήματος, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους απεργούς. Στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης τραυματίστηκε στο πόδι μια νεαρή γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ένας διαδηλωτής προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα, για να αφεθεί ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην Αγίας Σοφίας, πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα υπέρ της κυριακάτικης αργίας, ενώ την ίδια ώρα συνδικαλιστές του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου έκαναν τη δική τους συγκέντρωση και απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο πολυκαταστήματος πώλησης βιβλίων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ο αποκλεισμός κράτησε μερικά λεπτά και έληξε χωρίς να σημειωθούν εντάσεις και επεισόδια.

Κοσμοπλημμύρα
Τα παραπάνω συνέβησαν σε ένα σκηνικό κοσμοπλημμύρας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με ανοικτά τα περισσότερα από τα καταστήματα του Κέντρου. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα, συνδύασαν την κυριακάτικη βόλτα τους με μια διερευνητική ματιά στα εμπορικά καταστήματα και κάποιες αγορές σε μειωμένες τιμές.

"Ο καιρός βοήθησε, το Κέντρο γέμισε κόσμο, αλλά αυτό δεν συμβαδίζει πάντα με υψηλή εμπορική κίνηση. Θα κλείσουν τα ταμεία και θα δούμε μετά πόσοι απ' όσους έκαναν βόλτα στην πόλη μπήκαν στα καταστήματα και πόσοι απ' αυτούς βγήκαν κρατώντας σακούλα", είπε στο "Εθνος" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter