ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > MEDIA
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 7/1/2015 17:23
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Βάρβαρη ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου» το μακελειό στην Charlie Hebdo

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Βάρβαρη ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου» το μακελειό στην Charlie Hebdo

«Βάρβαρη ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου», χαρακτηρίζει την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στη Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (European Federation of Journalists - EFJ), με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) καταδικάζει τη βάρβαρη ενέργεια βίας κατά των δημοσιογράφων και κατά της ελευθερίας των ΜΜΕ και καλεί τις γαλλικές Αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες.

«Βάζοντας στο στόχαστρο τους δημοσιογράφους του συγκεκριμένου περιοδικού, οι δράστες του μακελειού στόχευσαν στην ελευθερία του Τύπου. Σήμερα, η ελευθερία και η ανεξαρτησία του Τύπου στην Ευρώπη απειλείται περισσότερο από ποτέ», τονίζει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της EFJ Μπλίτσερ Μπγιέρεγκαρντ.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση της EFJ υπενθυμίζει ότι το 2014 έχασαν τη ζωή τους 118 δημοσιογράφοι εκτελώντας το λειτούργημά τους, ενώ στην Ευρώπη 9 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι εξ αυτών στην Ουκρανία.

Η EFJ καλεί τις κυβερνήσεις την ΕΕ και τους διακυβερνητικούς οργανισμούς (το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία των δημοσιογράφων στην Ευρώπη.

Η EFJ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter