ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > MEDIA
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 26/2/2015 16:20
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ανησυχία για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στα Σκόπια

Ανησυχία για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στα Σκόπια

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕOΔ) εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις καταγγελίες περί μαζικής παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών πολιτών της ΠΓΔΜ -μεταξύ αυτών και πάνω από 100 δημοσιογράφων- στις οποίες προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ.

Αυτή η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής επηρεάζει άμεσα την ελευθερία του Τύπου, "τροφοδοτώντας ένα κλίμα φόβου και αυτολογοκρισίας" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher Bjerregård.

Σημείωσε δε, πως "εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, τότε οι αρχές της χώρας παραβίασαν σαφώς το δικαίωμα των δημοσιογράφων να προστατεύουν τις πηγές τους".

Σε ανακοίνωση της ΕΟΔ σημειώνεται ότι η ελευθερία του Τύπου έχει υποχωρήσει αισθητά στην ΠΓΔΜ, λόγω των αυξανόμενων απειλών και πιέσεων από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η ΕΟΔ υπενθυμίζει ακόμη ότι η ΠΓΔΜ, από την 34η θέση στην κατάταξη της οργάνωσης "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" το 2009, κατρακύλησε στην 117η θέση το 2015.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter