ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > MEDIA
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 15/4 16:37
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΜΠΕΟ

Ασάνζ εναντίον CIA: Η επίθεση κατά του WikiLeaks είναι επίθεση στη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου

Ασάνζ εναντίον CIA: Η επίθεση κατά του WikiLeaks είναι επίθεση στη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου

Η επίθεση του νέου διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο εναντίον του WikiLeaks, που όπως είπε δρα σαν μια μη-κρατική, «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών», είναι «παράλογη» και σηματοδοτεί μια προσπάθεια να πληγεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ και η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, έκρινε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής του ιστοτόπου, ο Τζούλιαν Ασάνζ.

«Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί (με εξαίρεση τα κρατικά ΜΜΕ) είναι “μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών”—ο στόχος είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν», ανέφερε ο Ασάνζ στην ανακοίνωση αυτή.

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία αφού ανέλαβε τη διεύθυνση της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Πομπέο κατήγγειλε ότι ο WikiLeaks είναι μια «μη-κρατική εχθρική υπηρεσία πληροφοριών» που δρα ενίοτε για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων.

Ο Ασάνζ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή σηματοδοτεί μια επίθεση της CIA εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου.

«Η ιστορία δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει το να επιτραπεί στη CIA ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών (...) να γίνει ο μοναδικός κριτής του τι είναι αληθές ή τι είναι συνετό», συνέχισε ο Ασάνζ. Σε αυτή την περίπτωση «θα βλέπαμε καθημερινά να επαναλαμβάνονται πολλές ανόητες ενέργειες της CIA, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους, εκτοπισμούς, δικτατορία και τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Η ομιλία του Πομπέο αποτελεί μια απόπειρα να καταπνιγεί η ελευθερία του λόγου, κατέληξε ο Τζούλιαν Ασάνζ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter