ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > MEDIA
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 17/6/2010 19:45
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Φεύγει το 30% των συμβασιούχων της ΕΡΤ

Φεύγει το 30% των συμβασιούχων της ΕΡΤ

Φως στο πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ επιχειρεί να ρίξει η διοίκηση του Ραδιομεγάρου καθώς ανακοινώνει ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα. Στόχος, η εναρμόνιση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού με όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  • Ο συνολικός αριθμός συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για το 2010 θα αντιστοιχεί μέχρι το 70% των συμβασιούχων που είχε η ΕΡΤ το 2009 σύμφωνα με τον Ν. 3833/2010.
  • Για Δημοσιογράφους και Καλλιτέχνες που εξαιρούνται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο από τα κριτήρια και διαδικασίες του Ν. 2190/94 (διαδικασίες ΑΣΕΠ), η διοίκηση θεσπίζει κριτήρια επιλογής που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
  • Για τις λοιπές ειδικότητες που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω εξαίρεση από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του Ν. 2190/94, κριτήρια.
  • Οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου θα είναι διάρκειας έως και δώδεκα μηνών.
  • Η διοίκηση της ΕΡΤ, θα δώσει βαρύτητα στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην εταιρία.
  • Προϋπόθεση για τη σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ). Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ΠΥΣ και μόλις δημοσιευθεί η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter