ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ > Ρεπορτάζ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 11/2/2014 09:40
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

Ολική επαναφορά για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Δώδεκα νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις

Δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο, οι «πηγές» χρηματοδότησης για την «κάλυψη» των παροχών...

%BLOCK_2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Η αρχιτεκτονική και το ντιζάιν εκ των... "ΕΣΩ" στις 18 Φεβρουαρίου

Η έμπνευσή τους θεωρείται ανεξάντλητη, όπως άλλωστε και η παρατηρητικότητά τους: νέες μορφές, υλικά, υφές...

START UP

Goodvidio: Επένδυση €300.000 από το Openfund

Η Goodvidio (www.goodvid.io), η εταιρεία λογισμικού που βοηθά ηλεκτρονικά καταστήματα να αναβαθμίσουν την...

SUCCESS STORIES

Chillbox: Το παγωμένο γιαύρτι κατακτά ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία

Στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα τέλη Νοεμβρίου τρία καταστήματα chillbox σε κεντρικά...

MEDIA

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις - Διαβάστε στην «Ημερησία του Σαββάτου»

Οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης –...

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ν. Βαλαβάνη: Στοπ σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών - Ερχονται αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς

Σε ερώτηση σχετικά με την εξεύρεση πόρων, η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρει ότι «θα καταπολεμηθεί η...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Κύματα» καύσωνα πλήττουν ολοένα και περισσότερες πόλεις στον πλανήτη

Οι αστικές περιοχές του πλανήτη έχουν γνωρίσει σημαντική αύξηση στα κύματα καύσωνα κατά τα τελευταία 40...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη «απειλεί» την ανθρωπότητα

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να θεωρούν απειλή την τεχνητή νοημοσύνη...

ΥΓΕΙΑ

Κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης Φεβρουάριο και Μάρτιο - Οδηγίες για την πρόληψη

Επειδή κάθε επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλλει ταχύτατα και εξελίσσεται ανάλογα και με τους τοπικούς...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Τέλος οι ουρές στην Εφορία. Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών

Τέλος οι ουρές στην Εφορία. Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην εφορία. Τα ταμεία στις Δ.Ο.Υ. «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό.

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ευκολότερη τη ζωή των φορολογούμενων αλλά και των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.

Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών (e-POS) η οποία παρέχεται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.

Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι, με τρόπο αντίστοιχο που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμές μέσω internet (EasyPay, LivePay, SimplePay) θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την εφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.

Πως βλέπω το «λογαριασμό μου» στο Taxisnet

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Taxisnet. Πρέπει να καταχωρήσετε τους κωδικούς πρόσβασης, τον κλειδάριθμο και τα στοιχεία της εικόνας.

Αν ο λογαριασμός είναι ενεργοποιημένος, επάνω δεξιά, στην αρχική σελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr, επιλέξτε Mytaxisne και πληκτρολογείστε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου.

Εμφανίζεται η κεντρική σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του taxisent (επιλογή Εφαρμογές) , να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας για αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ( επιλογή Διαχείριση Λογαριασμού) , να εξουσιοδοτήσετε άλλους χρήστες του taxisnet ( επιλογή Εξουσιοδοτήσεις) ή να υποβάλετε δήλωση ΦΠΑ.

Πως βλέπω τις οφειλές μου

Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές εμφανίζονται στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας «Εφαρμογές» και στη συνέχεια στο πρώτο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», την εφαρμογή «Στοιχεία Οφειλών». Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται στοιχεία ανοιχτών ατομικών οφειλών εκτός ρύθμισης όπως είναι καταχωρημένα στο TAXIS. Δεν συμπεριλαμβάνονται ανοιχτές οφειλές οι οποίες :

1. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής στο σύνολό τους

2. προέρχονται από εταιρείες στις οποίες συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. Ομόρρυθμο μέλος, Διαχειριστής, Διευθύνων Σύμβουλος κλπ)

3. έχουν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο αλλά ευθύνεστε λόγω σχέσης (π.χ. κληρονόμος, εγγυητής κλπ)

Για πληροφορίες σχετικά με οφειλές συνυποχρέωσης ή και συνυπευθυνότητας , ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. Ειδικά για τις μερικώς ρυθμισμένες οφειλές εμφανίζεται μόνο το ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί.

Πως πληρώνω τους φόρους

Όλοι οι φόροι εξοφλούνται αποκλειστικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής». Για να εκτυπώσετε την «Ταυτότητα Οφειλής» ακολουθήστε τα εξής βήματα στο λογαριασμό σας:

1. Στην επιλογή «Στοιχεία Οφειλών», για κάθε γραμμή Ανοιχτής Οφειλής όπως εμφανίζεται στον πίνακα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία δόσεων πατώντας στο πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων». Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης).

2. Πατώντας στην επιλογή «Ταυτότητα Οφειλής» , εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός τον οποίο θα πρέπει να εκτυπώσετε. Αντί για εκτύπωση μπορείτε να σημειώσετε τον κωδικό αυτό σε ένα χαρτί. Με τον κωδικό αυτό, πληρώνετε την οφειλή είτε στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ , είτε μέσω web bankning , μέσω της επιλογής «Βεβαιωμένες Οφειλές».

3. Κατά την εκτύπωση της Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.), έχετε δύο επιλογές. Είτε να εκτυπώσετε την Τ.Ο με αναγραφή ποσού, είτε χωρίς να αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να καταβάλετε στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ το ποσό που έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ατύπως η εφορία δέχεται πληρωμές έναντι, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας του οφειλέτη. Σημειώνεται ότι έναντι πληρωμές δέχονται τράπεζες και ΕΛΤΑ ακόμα και αν έχει εκτυπωθεί Τ.Ο με αναγραφή ποσού οφειλής στο πλαίσιο σχετικής άτυπης οδηγίας.

Τα ηλεκτρονικά βήματα για τη ρύθμιση οφειλών

Ηλεκτρονικά γίνεται πλέον η ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών. Στις «Εφαρμογές Taxisnet» η τελευταία επιλογή είναι η «Ρύθμιση Οφειλών», στην οποία υπάρχουν δύο διαφορετικές φόρμες αίτησης: η Ρ1 και η Ρ2 που αφορά τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ενεργή είναι η Ρ2, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 12 δόσεις . Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές οι οποίες είναι απλώς βεβαιωμένες και όχι ληξιπρόθεσμες.

Τα στοιχεία των οφειλών και τα στοιχεία του οφειλέτη εμφανίζονται αυτόματα, ζητείται όμως από το φορολογούμενο να συμπληρώσει στοιχεία σχετικά με τα μηνιαία έσοδα και τα έξοδά του. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση ρύθμισης, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Οι δόσεις βγαίνουν αυτόματα αλλά για να έχει ισχύ η ρύθμιση, μέσα σε τρεις μέρες από την υποβολή της αίτησης πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση, στις τράπεζες με τη χρήση της «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)» . Προσοχή: Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες ΕΛ.ΤΑ.), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή. Εντός ρύθμισης δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής «έναντι». Σε αυτή την περίπτωση επέρχεται απώλεια της ρύθμισης.

Για να παρακολουθήσετε τη ρύθμιση θα πρέπει στην εφαρμογή «Ρύθμιση Οφειλών» να επιλέξετε τη στήλη «Κατάσταση Ρύθμισης». Η κατάσταση παραμένει «Ανεπικύρωτη» μέχρι να ενημερωθεί το TaxisNet για την πληρωμή της πρώτης δόσης οπότε και αλλάζει σε «Επικυρωμένη». Η κατάσταση φαίνεται «Απορριφθείσα» όταν κατά την επεξεργασία της αίτησης ρύθμισης από το taxisnet διαπιστωθεί μεταβολή στις δόσεις των οφειλών σας. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση ρύθμισης. Η κατάσταση φαίνεται «Άκυρη» σε περίπτωση που γίνει απώλεια της ρύθμισης από την αρμόδια Υπηρεσία και «Τέλος Ρύθμισης» όταν εξοφληθεί. Για να παρακολουθήσετε το ιστορικό των μεταβολών της αίτησής σας κάντε κλικ στο «Κατάσταση Αίτησης». Σε περίπτωση που έχετε υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις ρύθμισης για τις ίδιες οφειλές, θα επικυρωθεί αυτή που θα πληρωθεί πρώτη και οι υπόλοιπες θα ακυρωθούν.

Φορολογική ενημερότητα

Χωρίς ουρές και ταλαιπωρία με μόνο λίγα κλικ στον υπολογιστή σας μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet, επιλέξτε «Εφαρμογές» και στη συνέχεια «Εφαρμογή Πιστοποιητικών» και «Έντυπο Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας».

Εναλλακτικά, από την πρώτη σελίδα της ΓΓΠΣ ( www.gsis.gr), επιλέγετε «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και στη συνέχεια «Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας». Η εφαρμογή σας καθοδηγεί α επιλέξετε «Κάντε αίτηση για την απόκτηση έγκυρης Φορολογικής Ενημερότητας». Πατώντας σε αυτή την επιλογή, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και γίνεται απευθείας είσοδος στην εφαρμογή έκδοσης πιστοποιητικών. Πατώντας στο κουμπί «συνέχεια», στην οθόνη εμφανίζεται προσυμπληρωμένη, με τα στοιχεία του φορολογούμενου, η αίτηση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας. Μετά την επιλογή «υποβολή» , αν ο φορολογούμενος είναι φορολογικά ενήμερος, το αποδεικτικό εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη και μπορεί να εκτυπωθεί. Έχει ισχύ δύο μηνών αν δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε ένα μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Αλλαγές στα στοιχεία Μητρώου

Αλλάξατε διεύθυνση κατοικίας; Δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε την εφορία σας για να το δηλώσετε. Το έντυπο Μ1 για μεταβολές στα στοιχεία Μητρώου, υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά για τα φυσικά πρόσωπα. Αριστερά, στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet – η πρώτη που εμφανίζεται μετά την είσοδο με τους προσωπικούς κωδικούς- ο φορολογούμενος επιλέγει «Αλλαγή στοιχείων Μητρώου». Στη σελίδα που εμφανίζεται πατώντας στην επιλογή «Νέα Αίτηση» , εμφανίζεται ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 στο οποίο για παράδειγμα μπορεί ο φορολογούμενος να αλλάξει τη διεύθυνση κατοικίας του . Στη συνέχεια γίνεται «Υποβολή». Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή Δ.Ο.Υ. , δεν χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα Δ.Ο.Υ.. Αυτό θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας. Για μεταβολές διεύθυνσης έδρας άσκησης δραστηριότητας το Μ1 υποβάλλεται μόνο στις Δ.Ο.Υ.

Ηλεκτρονικά παράβολα

Από το διαδίκτυο μπορείτε να αποκτήσετε παράβολα. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «e-παράβολο» παρέχονται με ηλεκτρονική μορφή παράβολα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Ανεξάρτητα αν είστε ή όχι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή « e- παράβολο».

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια

Αν εκμισθώνετε ακίνητα δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε την εφορία για την κατάθεση και θεώρηση των μισθωτηρίων συμβολαίων. Στη ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΠΣ ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή μέσω της οποίας να υποβάλετε/να δείτε/να αποδεχτείτε δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την ακίνητη περιουσία.


Μαρία Βουργάνα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Πέμπτη
21:59
02
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΩ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ανώνυμος
Δευτέρα
22:59
14
EAN KAI AUTO DEN SAS ARESI TOTE TI THELETAI
ypallilos me asep
Δευτέρα
19:04
36
Μπραβο στα παιδια της μηχανογραφησης του υπ. οικονομικων κ τους μηχανικους του ιδιωτικου τομεα για το πληροφοριακο συστημα. Οσοι ειναι εκτος ασεπ , πρεπει να παραιτηθουν διοτι αυτοι κολλανε ολες τις αλλαγες στο δημοσιο τομεα. Διωχτε τους επιτελου , να δει μια ασπρη ημεραη χωρα
leftznp7@tahoo.gr
Δευτέρα
18:09
34
ολα καλα,μονο να εχουμε λεφτα να πληρωνουμε. θα πρεπει ομος και το κρατος να μας παρεχει free internet,αρκετά πληρώνουμε.
Κομνηνος
Δευτέρα
17:40
17
Επιτέλους. Είναι ένα πρώτο βήμα απλοποίησης. Τέρμα οι ουρές και οι χαμένες εργατοώρες.
τεχνολογια αγαπη μου..
Δευτέρα
17:19
14
Θεοποιησαμε την τεχνολογια,τη ψηφιακη εποχη,τις ηλεκτρονικες εφαρμογες,την ταχυτητα,τους αυτοματισμους κλπ κλπ για να γινουμε γενικα ευτυχεστεροι. Και το πετυχαμε,,,ζητω λοιπον η μοντερνα ευτυχια του μεχρι προτινος τριτοκοσμικου δυστυχισμενου ελληνικου εθνους. . . . . τωρα πατας ενα κουμπι και. . . . . . καθεσαι.
ΚΟΡΟΙΔΟ____
Δευτέρα
12:30
18
τελειωσε η αγορά στην Ελλάδα. Μόνο υπαλληλοι πλεον θα υπάρχουν. Δημόσιοι ή ιδιωτικοί. Τέλος.
ανώνυμος
Δευτέρα
9:35
106
Αντε, βαλε εναν εξηνταχρονο να υποβαλλει τη φορολογικη του δηλωση ηλεκτρονικα (το μονο του εισοδημα ειναι μια συνταξη). Ουτε την υπογραφη του δεν μπορει να βαλει. . . . και μαλιστα, οι ιδιοι οι λογιστες εχουν προβληματα στις κατχωρισεις του ταξις, γιατι τη μια ισχυει το ενα και την επομενη μερα το αλλο.
χωρις ονομα
Δευτέρα
3:39
27
Το συστημα ειναι καλο. Επειδη ειναι αρχη πρεπει ο χρηστης να καθοδηγειτε. Πρεπει να εχει την δυνστοτητα να γνωριζει αν συ μπληρωνει σωστα τα εντυπα. Πρεπει να μπορει να τα βρισκει ευκολα και να τα επεξεργαζεται πριν τα συμπληρωσει. Να του δινονται απαντηςεις στις ερωτησεις αμεσα
ilias
Δευτέρα
0:25
114
Aντε με το καλό. Να γίνετε και καμιά δουλεια που να διευκολύνει το κόσμο. . Ολα ηλεκτρονικά για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετειται ανθρώπινα. ( Φτάνει να μην καταρεει το σύστημα κάθε τέλος του μήνα. . . . )
ανώνυμος
Κυριακή
21:06
624
Ειναι εξαιρετικο, τυπωνεις σπιτι σου ενα Α4 με το ποσό και πας σε ολες τις τραπεζες και ελτα. Το κανεις και ον λαιν, χωρις να πας πουθενα. Επιτελους!! Απορω με τα σχολια που διαβαζω! Τα παιδια σας μπορουν να το κανουν αν παρετε τους κωδικους. Α ρε πατριωτες, για γελια και για κλαματα εισαστε! Δεν αρκει που δεν τα φτανετε, τα κανετε και κρεμαστάρια! Πατε να ψφισετε και τους νεοναζι, να μας πανε ολους μαζι στο διαολο!
xxx
Κυριακή
18:47
155
χαχχχαααχχαχαχαχα ειναι κεφατη πηγαινει. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . να πληρωση με τι λεφτα βρε κοροιδα.
Μαριαννα Τερζιδακη
Κυριακή
18:38
122
Πραγματικά μεγάλο βήμα αυτο, που έπρεπε να είχα γινει πολλά χρόνια πριν. Προϋπόθεση για να λειτουργήσει είναι η σωστή λειτουργία των συστημάτων, η εκπαίδευση των ανθρώπων που θα τα χειρίζονται και ο σχεδιασμός των διαδικασιών που θα τα υποστηρίζουν. Η σχέση του πολίτη με τις φορολογικές αρχες είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και εαν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις νέες τεχνολογίες αναγκαστικα θα πρέπει να την αναθέσει σε επαγγελματία.
Κίμων
Κυριακή
15:16
2413
Συγγνωμη,αλλα μια βολτα στη ΔΟΥ για μια σφραγιδα στο μισθωτηριο συμβολαιο και λιγοτερο χρονο παιρνει και φυσικα λιγοτερα χρηματα ( οταν ο λογιστης ζητα 10 ευρω για το καθε ηλεκτρονικο μισθωτηριο ) απο το περιφημο. . . . επιτευγμα του ηλεκτρονικου μισθωτηριου. Δηλαδη απο εκει που θελαμε απλα καποιο-μικρο-χρονο αναμονης για τις σφραγιδες στο μισθωτηριο,τωρα θελουμε: Πολλαπλασιο χρονο για να καταχωρησουμε ηλεκτρονικα οτι γραφει το γραπτο συμβολαιο ( η υποχρεωση υπογραφης του οποιο παραμενει ). Και φυσικα,για οποιους δεν διαθετουν ειτε τη γνωση,ειτε τη δυυνατοτητα,αναμονη ( που πολλες φορες ξεπερνα αυτες των ΔΟΥ ) σε καποιο λογιστικο γραφειο ΣΥΝ την αμοιβη λογιστη για την καταχωρηση στο ταξισνετ. Αν νομιζετε οτι απευθυνεστε σε ιθαγενεις της Πολυνησιας,κανετε λαθος.
λαλακης ο μοροπιστευτος
Κυριακή
14:50
1915
πριν 15 μερες περιμενα στην εφορια 5 ωρες ,στην ουρα ατελειωτα , τωρα λιγο πριν τις εκλογες εχουμε και προβοκατορικο διμοσιευμα που λεει οτι τελος οι ουρες και η ταλαιπωρια , μας εχουν περασει για εντελως λαλακες αμφιβαλλω αν ειναι ολα τοσα απλα , και φυσικα το μαυρο στην ΝΔ θα ειναι περα για περα αληθινο στις επομενες εκλογες.
ανώνυμος
Κυριακή
14:19
1225
Φιλαράκο. . . μπορείς και μόνος σου μέσω ιντερνετ να τα πληρώνεις. Δεν χρειάζεσαι λογιστή. Εκτός αν είσαι αναλψηφιακός ή βαριέσαι!
ανώνυμος
Κυριακή
12:35
839
Ισως το μεγαλύτερο κομβικό επίτευγμα του αιώνα για την Ελλάδα. Τέρμα πλέον στην επιλεκτική μεταχείρηση από τον κάθε υπάλληλο που χρησιμοποιούσε την θέση του γιά να αποκομίζει προσωπικά κέρδη.

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  TOP STORIES
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 6785.61 -0.37%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 4615.52 -0.34%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 10702.01 -0.33%
  ΜΟΣΧΑ RTS 734.94 -1.67%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  Ανωτέρα Βία

  Τετραμελής οικογένεια Σουηδών απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις, μέχρις ότου μία παρολίγον καταστροφή φέρει την... καταστροφή! Η νέα ταινία του Σουηδού Ρούμπεν Όστλαντ (υποψήφια...

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter