ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: LIFE STYLE > GOODLIFE
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 1/4/2014 15:40
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Double Black or nothing

Double Black  or nothing

Το «Άρωμα του Ονείρου» του Τομ Ρόμπινς το θυμάται άραγε κανείς;
Γραμμένο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι που αναζητά, περιπλανώμενο περιπετειωδώς ανά τους αιώνες, ένα γυάλινο μπουκάλι, στο οποίο ίσως και να απομένουν φυλαγμένες οι τελευταίες σταγόνες από το υπέρτατο μυστικό της αρμονίας του σύμπαντος.
Ο τίτλος και η βασική του πλοκή μου ήρθαν ενστικτωδώς στο μυαλό, τη μέρα –πιο σωστά: τη νύχτα- που δοκίμασα για πρώτη φορά το Johnnie Walker Double Black.

Καπνιστό –διπλά καπνιστό- με αρώματα ξηρών φρούτων και κρεμώδους βανίλιας, θα έλεγε ένας γευσιγνώστης. Ένα δυναμικό –όσο και γλυκόπιοτο- μοναδικά στρογγυλό και πολυσύνθετο, ώριμο blend, που μοιράζεται το ίδιο DNA με το γνώριμο Johnnie Walker Black Label. Τη στιγμή που η πρώτη γουλιά πλημμύρισε το στόμα μου, ένιωθα βέβαιος πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από όλα τα παραπάνω. Έτσι όπως το σκέφτομαι στο μυαλό μου μοιάζει με το μυθιστορηματικό εκείνο Άρωμα.

Είναι ένα whisky που ξυπνά μέσα σου… τις παρομοιώσεις. Από τη συσκευασία του ήδη, που παραπέμπει σε ξύλο καπνισμένου βαρελιού, από την κομψή φιάλη του στους τόνους του μαύρου, με χρυσό τον Περιπατητή. Από τη γεύση και το άρωμά του. Το άρωμα της γνήσιας έμπνευσης. Σκεφτείτε ένα πρώτο φιλί. Ή το χαμόγελο που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό σας μετά από ένα επιτυχημένο business deal. Την ηδονή που νιώθατε όταν γνωρίζατε κάτι σπουδαίο που οι άλλοι γύρω σας αγνοούσαν. Και μετά πολλαπλασιάστε το επί δύο. Κάτι τέτοιο είναι το Double Black!

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσει κανείς; Η στιγμή που νιώθει έτοιμος γι αυτό. Σε χαμηλό ποτήρι, με λίγο πάγο που θα βοηθήσει το άρωμά του να αναδυθεί και να αναδειχθεί.
Make it Double Black. Or nothing.


 


Οι λέξεις JOHNNIE WALKER DOUBLE BLACK, καθώς και η φιγούρα του περιπατητή και τα συναφή λογότυπα αποτελούν εμπορικά σήματα. © John Walker & Sons 2014


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Wine Stories

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter