ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχική Σελίδα > Promo
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 1/6/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123


ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι οκτώ στους δέκα είναι άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο

Παρά τη μείωση της ανεργίας στο 25,5% το γ' τρίμηνο του 2014, από 27,2% στο γ' τρίμηνο του...

%BLOCK_2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Η ομογενής μαθήτρια από την Αυστραλία που σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία

Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία...

START UP

Έρχονται νέες επενδύσεις από το PJ Tech Catalyst Fund

Το fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει χρηματοδοτήσει μέχρι τώρα 10 startups με 4,5 εκατ....

SUCCESS STORIES

To «Μέλι Αττικής» που... γλυκαίνει Ελλάδα και εξωτερικό

Οδεύοντας στην ένατη δεκαετία επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλες οι νέες τιμές και προσφορές στα αυτοκίνητα

Λίγο πριν από τη λήξη του μέτρου της απόσυρσης (άγνωστο είναι εάν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την...

ΑΚΙΝΗΤΑ

«Παγώνει» για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβαλλοντικές διακρίσεις για την ΗΛΕΚΤΩΡ

Βραβεύθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον στην Τελετή Απονομής των Environmental Awards...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα ζωή για τον απίθανο Derby χάρη στη δυνατότητα 3D εκτυπώσεων

Τεράστιες δυνατότητες ανοίγει η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων, όπως αποδεικνύεται από μία ακόμη...

ΥΓΕΙΑ

Ζούμε 6 χρόνια περισσότερο απ' ό,τι το 1990

Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 6 χρόνια από το 1990, χάρη στη μείωση των ποσοστών...

ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι μεγάλες αλλαγές στην ασφάλιση και σύνταξη

Οι μεγάλες αλλαγές στην ασφάλιση και σύνταξη

Του Νίκου Σακελλαρίου
nsakel@pegasus.gr

«Πράσινο φως» στην υιοθέτηση του συστήματος ασφάλισης τριών πυλώνων, άναψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος παρουσιάζοντας την Έκθεση της ΤτE. Σαφέστατα ο κ. Προβόπουλος δεν «ανακάλυψε τώρα την Αμερική» αναφερόμενος ότι μελλοντικά οι συνταξιοδοτικές απώλειες από τη συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης θα καλυφτούν και από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε σχήματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είναι από παλαιά γνώστης και της ελληνικής ασφαλιστικής πραγματικότητας και των δυνατοτήτων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που από τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, οι εντολές του προς την αντίστοιχη διεύθυνση (διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) ήταν να εφαρμοστούν ενδελεχείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις και να θωρακιστούν με κάθε τρόπο οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να μπορέσουν μελλοντικά να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές προκλήσεις τόσο στη δημιουργία και διαχείριση Επαγγελματικών Ταμείων που ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με αρμόδιους κοινωνικούς φορείς, όσο και τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης που θα είναι η ασφάλιση ιδιωτών.

Η ασφαλιστική πραγματικότητα στην Ελλάδα οδηγεί νομοτελειακά στην -τουλάχιστον ισότιμη- συμμετοχή της υγιούς ιδιωτικής ασφάλισης στα ασφαλιστικά δρώμενα. Η γήρανση του πληθυσμού και η δραματική αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, είναι οι βασικοί παράγοντες που νομοτελειακά θα οδηγήσουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού προς ιδιωτικά συνταξιοδοτικά σχήματα.

Αυτές οι βασικές παραστάσεις ήταν και οι λόγοι που η τρόικα, αλλά και η Task Force του κ. Ράιχεμπαχ είχαν καταθέσει προτάσεις για την αναγκαιότητα της αύξησης της παρουσίας της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Σήμερα, η σχέση ασφαλίστρων/ΑΕΠ διαμορφώνεται περίπου στο 2,5% - 3% επί του ΑΕΠ και είναι μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη όπου κατά την τελευταία δεκαετία η σχέση αυτή διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στο 8% - 10%, ενώ στη Βρετανία είναι ακόμη μεγαλύτερη (15%). Ο στόχος στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι να προσεγγίσει η σχέση αυτή τα αντίστοιχα ευρωπαικά δεδομένα και αυτό θα σημάνει ότι θα πρέπει η παραγωγή ασφαλίστρων να φτάσει μέσα στα επόμενα χρόνια τα 12 - 15 δισ. ευρώ από 4 δισ. ευρώ που είναι τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα και αντίστοιχα να πολλαπλασιαστούν τα εποπτικά κεφάλαια των επιχειρήσεων, οι επενδύσεις τους να φτάσουν τουλάχιστον τα 20 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν
Βεβαίως ο δρόμος προς τη θεσμική υιοθέτηση της ιδιωτικής ασφάλισης ως επίτιμου συνεταίρου της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα». Θα πρέπει κατ' αρχήν οι ασφαλιστικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να αποδείξουν ότι θα έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια και τις τεχνολογικές υποδομές να υποδεχθούν και να αντιμετωπίσουν την πρόκληση για μαζική ασφάλιση εκατομμυρίων νέων πελατών.

Είναι σαφές στις επιχειρήσεις ότι άλλο είναι να ασφαλίζεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες -μεσαίων ή υψηλών- εισοδημάτων εκ των οποίων μερικές χιλιάδες εξ' αυτών πληρώνονται ήδη μηνιαίες συντάξεις και άλλο να δέχεσαι εκατομμύρια πελατών επιπλέον και να έχεις να πληρώσεις κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο σήμερα για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Σε μία φάση εισοδηματικής μείωσης της τάξης του 40% περίπου, η επιπλέον επιβάρυνση των νοικοκυριών είναι αδιανόητη τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτό που είναι απαραίτητο τόσο από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και μόνιμο αίτημα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΕΑΕΕ) τα τελευταία χρόνια είναι να καθιερωθούν φορολογικά κίνητρα τα οποία θα ελαφρύνουν τις εισοδηματικές επιβαρύνσεις από τα ασφάλιστρα και σε αρκετές περιπτώσεις θα αντισταθμίζουν τις όποιες χαμένες εισφορές εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση και στα ταμεία.

Επαγγελματικά ταμεία
Ετοιμάζεται το πρώτο βήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ» το πρώτο βήμα για την καθοριστική παρέμβαση της ιδιωτικής ασφάλισης στις εξελίξεις είναι οι διεργασίες που προωθεί η ΕΑΕΕ για την διαμόρφωση νέου ευέλικτου θεσμικού πλαισίου που θα αφορά την διαχείριση των Επαγγελματικών Ταμείων. Ο παλαιότερος νόμος του 2003 (γνωστός και ως νόμος Ρέππα) κρίνεται ανεπαρκής και πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται σε επαφές με τεχνοκράτες στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα ευνοήσει είτε την διαχείριση, είτε στη σταδιακή μετακίνηση πόρων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς Επαγγελματικά Ταμεία με άμεση σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Μάλιστα έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές με ανώτατα στελέχη Κοινωνικών Φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το ζήτημα.

Τα πακέτα των ασφαλιστικών εταιρειών
Ωριμάζει η ιδέα, αρχίζει η μάχη

Το αίτημα για παροχή συντάξεων και από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχει ωριμάσει τόσο σε τεχνοκρατικό επίπεδο, όσο και σε εποπτικό επίπεδο (Τράπεζα της Ελλάδος) τα δύο τελευταία χρόνια. Οι πιέσεις της τρόικα προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκινά από την αντίληψη ότι πλέον δεν υπάρχουν προοπτικές για παροχή ικανοποιητικών συντάξεων στους μελλοντικούς (μετά το 2015) συνταξιούχους και είναι γνωστή η -σχεδόν εμμονική- αντίληψη του ΔΝΤ ότι η συνταξιοδότηση πρέπει να γίνει υπόθεση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η μεγέθυνση της «ασφαλιστικής παραγωγής» θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια το «μήλο της Εριδος» μεταξύ των νέων ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η επίμονη παρουσία ξένων ασφαλιστικών πολυεθνικών στην Ελλάδα (Allianz, ΑΧΑ, Metlife Alico, Generali, Interamerican, ING) έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα χρόνια σ' αυτό το κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλισης. Βεβαίως και οι ελληνικές ασφαλιστικές όπως όπως η Εθνική Ασφαλιστική, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Eurolife, η «Ασφάλειαι Μινέττα», η International Life έχουν ως στόχο να αυξήσουν τα δικά τους μερίδια αγοράς σ' αυτόν τον αγώνα. Όλες οι εταιρείες θέλουν να προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα περιοδικών ή εφάπαξ καταβολών που σε διάστημα άνω των δέκα ετών προσφέροντας ανταγωνιστικές αποδόσεις θα μπορούν να συσσωρεύσουν και να μοιράσουν συντάξεις υπό τη μορφή μηνιαίων ή εφάπαξ πληρωμών.

 • Η Εθνική Ασφαλιστική έχει αυξήσει ιδιαίτερα τη δραστηριοποιησή της στον κλάδο των Συντάξεων προσφέροντας 3 προϊόντα. Την «Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη» η οποία δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού σύνταξης, το «Ατομικό Συνταξιοδοτικό Περιοδικό Ασφάλιστρο» και το «Ατομικό Συνταξιοδοτικό Εφάπαξ Ασφάλιστρο».
 • Η Interamerican θεωρεί τις ιδιωτικές συντάξεις ως core business του ομίλου. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι το «Ισόβειος Ασφάλεια Ζωής». Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ασφαλισμένος επιλέγει το ύψος του κεφαλαίου που θέλει. Εάν για παράδειγμα άτομο 40 ετών επιθυμεί να αποκτήσει 20.000 ευρώ ασφάλεια ζωής μπορεί να επενδύσει είτε εφάπαξ 8.736,5 ευρώ, είτε να καταβάλλει κάθε χρόνο 741,9 ευρώ ετησίως για 15 χρόνια ή να πληρώνει 363,9 ευρώ ισοβίως.
 • Η Allianz έχει την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου ιδιωτικού παρόχου συντάξεων στον κόσμο. Ένα από τα δημοφιλή προϊόντα της στην Ελλάδα είναι το «My Global Allianz» το οποίο συνδυάζει επένδυση και ασφάλιση (unit linked) και το οποίο διατίθεται με τη μορφή προγράμματος περιοδικών καταβολών ασφαλίστρου, όσο και εφάπαξ καταβολής. Τα ασφάλιστρα επενδύονται σε συγκεκριμένα επενδυτικά προγράμματα των α/κ της PIMCO που είναι θυγατρική του ομίλου. Παράδειγμα περιοδικών καταβολών ασφαλίστρων: πρόγραμμα με ετήσιο καθαρό ασφάλιστρο 1.200 ευρώ και 3% ετήσια αναπροσαρμογή και διάρκεια 20 ετών δίνει μέση ετήσια απόδοση 5%. Για εφάπαξ καταβολή ασφαλίστρου ύψους 30.000 ευρώ με διάρκεια 20 ετών η ενδεικτική μέση απόδοση υπολογίζεται με 5%.
 • Η ING αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους παρόχους συντάξεων με μεγάλη παρουσία σε όλες τις ηπείρους. Ένα ενδεικτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι το Orange Pension το οποίο είναι πρόγραμμα αποταμίευσης ? σύνταξης. Εάν ασφαλισμένος 35 ετών αποκτήσει σήμερα το πρόγραμμα πληρώνοντας 100 ευρώ κάθε μήνα και με διάρκεια 30 ετών, μέχρι τα 65 του θα λάβει 70.135 ευρώ ως εφάπαξ κεφάλαιο ή 443 ευρώ ως ελάχιστη μηνιαία σύνταξη.
 • Η Metlife Alico αποτελεί μία από τις παλαιότερες και ισχυρότερες εταιρίες στον κλάδο των Συντάξεων. Διαθέτει προγράμματα συστηματικής αποταμίευσης με εγγυημένη απόδοση καθώς και προγράμματα Αξιοποίησης Συσσωρευμένου Κεφαλαίου με Εγγυημένη Απόδοση στα οποία καθορίζονται οι μηνιαίες συντάξεις ή οι εφάπαξ αποδοχές. Η Μetlife Alico αποτελεί και τη μεγαλύτερη εταιρεία στις ομαδικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα.
 • H Generali προσφέρει την καλύτερη απάντηση στην ανάγκη συμπλήρωσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος του ασφαλισμένου με το ασφαλιστικό πρόγραμμα Pension Plan. Το Pension Plan εξασφαλίζει τον ασφαλισμένο με δύο διαφορετικά ασφαλιστικά προγράμματα:
 • Το Pension Plan - Εγγυημένου Επιτοκίου και το Pension Plan-Unit Linked.Το Pension Plan - Εγγυημένου Επιτοκίου, επιτρέπει στον ασφαλισμένο να γνωρίζει, από την ημέρα της υπογραφής του ασφαλιστικού του συμβολαίου, το ακριβές ελάχιστο ποσό που θα εισπράξει στη λήξη του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ka
Τρίτη
7:15
01
10 χρόνια πάνω από δυόμισι χιλιάρικα στην COMMERCIAL VALUE με τη βούλα του Υπουργείου (αναφέρομαι στο πιστοποιητικό ασφαλιστικής φερεγγυότητας) και είμαι και τυχερός γιατί έχασα μόνο 25000€. Άλλοι πούλησαν σπίτια για να κάνουν εγχειρήσεις στο εξωτερικό για να μείνουν με τις αποδείξεις των νοσοκομείων στα χέρια. . . Στην εποχή που θεωρείται φυσιολογικό να τρώνε τις αποταμιεύσεις του κόσμου (τους βαφτίσαμε βλέπετε επενδυτές) μας λένε για ιδιωτική ασφάλιση; Ρε ουστ από δω λαμόγια!
Γιάννης
Δευτέρα
13:11
03
Το καλυτερο συστημα ειναι να υπολογιζεται η συνταξη αναλογικα. Π. χ. δουλεψες 2 χρονια θα παρεις 2/35 της εθνικης συνταξης των 1000 ευρώ στα 65 σου. Ετσι γινεται στο εξωτερικο. Ρωτηστε τους μεταναστες.
MELISSA
Δευτέρα
2:16
02
Καλα εσεις στην κοσμαρα σας. . . . !!!!!!!! Δεν προκυπτει απο πουθενα οτι αξιζετε για κατι καλυτερο!!!!!!!!
Παπ
Κυριακή
23:37
44
Συμφωνω απολυτα με την ιδεα της ιδιωτικης συνταξης/εφαπαξ και της ιδιωτικης ασφαλισης υγειας (προσαυξητικα του πακετου ιατροφαρμακευτικης που σου προσφερει ο εργοδοτης σου) υπο 2 προυποθεσεις: α) να εγγυηθει το κρατος και η ΤτΕ την διαφανεια, την αξιοπιστια και την βιωσιμοτητα των ιδιωτικων ασφαλιστικων εταιρειων β) να σταματησουμε να πληρωνουμε 45% εισφορες ο εργαζομενος και ο εργοδοτης στο ΙΚΑ για τις οποιες το ανταποδοτικο οφελος υστερα απο 35 χρονια εργασιας ειναι μηδεν. Δεν μπορει να δινω ετησιως 45% (μαζι με τον εργοδοτη μου) στο ΙΚΑ, τα οποια αντιστοιχουν σε μερικες χιλιαδες ευρω καθε χρονο, και το ΙΚΑ να μου εγγυηθει στα 65 μια απειροελαχιστη συνταξη των 300 ευρω και ενα γελοιο εφαπαξ. Με τα χρηματα που δινω στο ΙΚΑ ετησιως επρεπε να με περιμενει σε ετοιμοτητα ελικοπτερο με ξανθιες νοσοκομες και την συνταξη να μου την φερνει καθε μηνα σπιτι μοντελο εκ Ρωσιας. Το καλυτερο συνταξιοδοτικο και ιατροφαρμακευτικο πακετο αυτη τη στιγμη, ετησιως, σε μια απο τις καλυτερες ιδιωτικες ασφαλιστικες (πχ Εθνικη) ειναι υποπολλαπλασια φθηνοτερο απο τα χρηματα που δινει ο μεσος εργαζομενος στο ΙΚΑ το ιδιο χρονικο διαστημα. Αν δεν σταματησει επιτελους το νεκρο συστημα κοινωνικης ασφαλισης (στο οποιο δεν συμμετεχει το κρατος αρα πως απαιτει να μειωνονται οι συνταξεις μας), και να ξεκινησουν νεα ασφαλιστικα ταμεια, που θα λειτουργουν οπως και οι ιδιωτικες ασφαλιστικες, με pool εισφορων, και αναλογα με τις εισφορες σου (οι οποιες θα αποφερουν σε 35 χρονια μια ελαχιστη εγγυημενεη αποδοση) θα παρεις ειτε πληρη συνταξη στα 65 ειτε ενα παχυλο εφαπαξ ειτε συνδυασμο δεν υπαρχει προκοπη. Οσο πληρωνουμε εισφορες για να πληρωνονται οι τρεχουσες συνταξεις των τωρινων συνταξιουχων, εμεις θα πρεπει να παρακαλαμε να υπαρχουν εργαζομενοι σε 30 χρονια απο σημερα. Κλειστε τα παλια ταμεια και οι νυν συνταξιουχοι να περασουν στην αμεση φροντιδα και χρηματοδοτηση του κρατους. Αλλωστε το κρατος εφαγε τα λεφτα και τα αποθεματικα των ταμειων απο το 1980 μεχρι σημερα. Ας αναλαβεις τις ευθυνες του
JohnV
Κυριακή
22:06
18
Σε λίγο καιρό που θα είμαστε όλοι άνεργοι ή εργαζόμενοι μετα φιλοδωρήματος, θα επενδύσουμε σε ιδιωτικές ασφάλειες - που μπορεί να μην υπάρχουν αύριο- με υπόσχεση να πάρουμε τα λεφτά μας υπό την μορφή σύνταξης/ εφάπαξ! Ε!, (ΡΕ) ΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
antegia
Κυριακή
16:58
12
κ. Σακελλαρίου παραβλέπεις το γεγονός οτι είμαστε στην ΕΕ η οποία προχωράει στην οικονομική ενοποίηση. Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες και θα είναι προφανώς το ίδιο με της Γερμανίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει απο τώρα ποιά θα είναι το 2020 η οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης τότε και πόσο θα είναι η κατώτερη εγγυημένη σύνταξη στη ΕΕ. Αρα ότι γράφεις για αυτά είναι μπούρδες
ανώνυμος
Κυριακή
13:16
115
Εάν κηρύξει πτώχευση η ασφαλιστική τι γίνεται;Ποιός θα είναι εγγυητής;Μπορεί να μου απαντήσει κανείς;
Ζάχος
Κυριακή
11:25
113
. . . η ιδιωτική ασφάλεια είναι πολύ καλή όταν διαβάζεις το συμβόλαιο,πληρώνεις τις εισφορές σου κλπ. κλπ. αλλά όταν χρειαστεί να εισπράξεις η εταιρεία. . . . έχει κλείσει. . . .
Κωστής Καρακατσάνης
Κυριακή
10:18
07
Με τους σημερινούς μισθούς,ποιός μπορεί να πληρώσει ασφάλιστρα;Και αυτοί που θα απολύονται πρόωρα,ή θα χρεωκοπούν οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται,θα χάνουν όο,τι έχουν πληρώσει;
Koini logiki
Κυριακή
10:00
45
@HHH Otan 30 xronia kanate parti me ta xrimata twn evrwpaiwn itan ola kala. Nomizate oti afto tha sinaivene gia panta. . Ela omws pou twra irthe o logariasmos. Kai tha ton plirwsete eseis,oi ellines. Fisika kai tha parete sintakseis tis peinas kai tha leismoneite tis palies kales epoxes. To kako einai oti ta lathi sas tha ta plirwsoun kai aftoi pou den ftaine se tipota,ta nea paidia. An ipirxe ligo koini logiki kai organwsi ta proigoumena xronia tipota apo afta den tha sinevaine simera. Toulaxiston twra tha mathete me ton skliro tropo. I paroimia leei mia tou klefti dio tou klefti. . . Kalimera
Οχι στους ιδιώτες
Κυριακή
9:55
314
Ο πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού : η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της ασφάλισης. Όξω ρε. Όλοι οι Ψωμιάδηδες πάνε να πάρουν τα λεφτά του κόσμου και μετά θα τους ψάχνουμε. Και η "Η" καλά το πάιζει το κλαρίνο, με παρουσίαση-έμμεση διαφήμιση των ασφαλιστικών εταιρειών.
ΗΗΗ
Κυριακή
9:52
25
Δηλαδή όλοι αυτοί που βρίσκονται στα προθυρα σύνταξης. . πρεπει να είναι πλεον φτωχοί, να πεινανε??? και τόσα χρόνια που έδιναν υψηλές εισφορές??? Δηλαδή χρειαζεται να ρχιζουμε να κλέβουμε? Δηλαδή οποιον βλέπουμε και είναι ο πιθανόν τυχερος να του τα αρπάζουμε?
ΚΑΡΑΦΛΙΤΣΟΣ
Σάββατο
21:55
141
16 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞ ΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ (ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Η ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ), ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΑ. . @@. . . ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ? ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ).

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 6545.27 1.23%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 4241.65 -0.18%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 9786.96 -0.25%
  ΜΟΣΧΑ RTS 768.06 0.41%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

  Ο βετεράνος Φόλκερ Σλέντορφ, διασκευάζει ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο για τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν το 1944 και απέτρεψαν την καθολική καταστροφή του Παρισιού από τον Χίτλερ. Κομψή σκηνοθεσία...

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter