ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 7/9/2016 12:48
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

Διεθνής τιμητική διάκριση για Eλληνίδα επιστήμονα στη Στοκχόλμη

Διεθνής τιμητική διάκριση για Eλληνίδα επιστήμονα στη Στοκχόλμη

Με το διεθνές βραβείο του επιστήμονα της χρονιάς 2016 “International Association of Advanced Materials Scientist Medal (IAAM Scientist medal)” για την αξιοσημείωτη ερευνητική της συμβολή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών τιμήθηκε από τη «Διεθνή Ένωση Προηγμένων Υλικών» η Ελληνίδα ερευνήτρια Νατάσα Πίππα.

Η βράβευση της νεαρής ερευνήτριας, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Προηγμένα Υλικά “Εuropean Advanced Materials Congress” 2016 (AMWC-2016) στις 24 Αυγούστου 2016 στη Στοκχόλμη, έγινε από τον πρόεδρο της International Association of Advanced Materials (IAAM), καθηγητή Hisatoshi Kobayashi και τον πρόεδρο του συνεδρίου καθηγητή Ashutosh Tiwari. Το διεθνές αυτό βραβείο αποδίδεται κάθε χρόνο σε ερευνητές του τομέα της Επιστήμης Υλικών που έχουν μια συνεισφορά ετών στο συγκεκριμένο πεδίο και για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε σε Ελληνίδα επιστήμονα.

Ποια είναι η Νατάσσα Πίππα

Διεθνής τιμητική διάκριση για Eλληνίδα επιστήμονα στη Στοκχόλμη

Η Ελληνίδα επιστήμονας είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ερευνά της αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νανοσωματιδίων (όπως λιποσωμάτων, μικυλλίων κλπ) για τη μεταφορά και στοχευμένη δράση φαρμάκων. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 2015 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας Κωνσταντίνου Δεμέτζου. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα “NANOMACRO: Functional Self-assembled Nanostructures from Block Copolymers and Proteins” (με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Στέργιο Πίσπα) στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 4 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Έχει επιλεχθεί ως ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 60 αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις, για κάποιες από τις οποίες έχει επιπλέον βραβευτεί.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Διεθνής τιμητική διάκριση για Eλληνίδα επιστήμονα στη Στοκχόλμη
  • Διεθνής τιμητική διάκριση για Eλληνίδα επιστήμονα στη Στοκχόλμη

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter