ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 28/5 18:10
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ

Ειδικοί εισαγγελείς για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου - Στο 1,5 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή

Ειδικοί εισαγγελείς για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου - Στο 1,5 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή

Την τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα ανά περιοχήγια την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών ζητά με εγγύκλιό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι η φοροδιαφυγή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. 

Ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει ότι ο παράνομος τζόγος αποτελεί εστία διαφθοράς αλλά και αιμορραγίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ετήσια βάση ο οποίος κυρίως γίνεται μέσω Διαδικτύου και χωρίς την απαιτούμενη άδεια. 

Οπως υποστηρίζει, το φαινόμενο αυτό σχετίζεται και με άλλα σοβαρά αδικήματα, όπως ξέπλυμα, απάτη μέσω υπολογιστή, κ.α. και συναντάται κατά κύριο λόγο σε σε ίντερνετ καφέ όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί δίνοντας τη δυνατότητα για παράνομο στοιχηματισμό. 

Στις επιχειρήσεις αυτού του είδους, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είθισται να απουσιάζουν μόνιμα, ενώ οι εργαζόμενοι είναι ασφαλιστικά ακάλυπτοι.

Ο κ. Βουρλιώτης, με την εγκύκλιό του παραγγέλλει σε όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας όταν σχηματίζουν δικογραφίες να αποφεύγουν να τις διαχωρίζουν, καθώς και να τηρούνται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργούνται κάθε μήνα από τις εισαγγελικές ή τις αστυνομικές αρχές. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter