ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΡΓΑΣΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 9/5 14:21
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΔ

Πηγές υπουργείου Εργασίας: «Kαμία απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις»

Πηγές υπουργείου Εργασίας: «Kαμία απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις»

«Kαμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις» υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος, όπως αναφέρεται, υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Οι πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο ότι ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο "τρομοκρατικών ειδήσεων" και επισήμαναν ότι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό σε σχέση με το τι συμφωνήθηκε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται ότι :

- Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν.

- Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα.

- Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

Οι ίδιοι πηγές κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές και ότι χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.

 

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter