Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Internet: Ποιες περιοχές της Ελλάδας «σερφάρουν» περισσότερο

Πηγή: Pixabay

Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, με τους κατοίκους της Αττικής να κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Το 2020, το 76% των κατοίκων της Αττικής, ηλικίας 16 έως 74 ετών, χρησιμοποιούσε το internet καθημερινά τους τρεις μήνες πριν την έρευνα, έναντι 80% στην ΕΕ. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2015 ήταν 62% για την Αττική και 65% για την ΕΕ.

Μεγάλη είναι η χρήση του διαδικτύου, επίσης, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (Βόρειου και Νότιου) με το 71% των ενηλίκων να ασχολούνται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (Ηπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) με 66%, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια Νησιά.

Στην ΕΕ, σχεδόν καθολική είναι η χρήση του διαδικτύου από τους Σκανδιναβούς, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση της περιοχής Helsinki-Uusimaa στη Φινλανδία, όπου το σχετικό ποσοστό είναι 96%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά (53-55%) έχουν τέσσερις περιφέρειες της Βουλγαρίας και μία της Ρουμανίας.

Χρήση internet
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ