Νέα
  • ΓΔ: 1431.84 -0.56%
  • Τζίρος: 340,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίταξη γιατρών: Ξεκινά από Μακεδονία και Θράκη – Επιστρατεύονται και οι παιδίατροι

Υγειονομικό προσωπικό / Πηγή: Intime
Υγειονομικό προσωπικό / Πηγή: Intime

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους ιδιώτες γιατρούς τα φύλλα πορείας για την επίταξη των υπηρεσιών τους λόγω του πανδημικού κύματος. Στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», με φόντο την αυξημένη πληρότητα κλινών στην 3η και 4η Υ.Π. αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ αυτή τη φορά δεν θα συμπεριληφθούν γιατροί που είχαν επιστρατευτεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αποδεσμεύονται οι γιατροί που ήταν τώρα επιστρατευμένοι στα νοσοκομεία και στη θέση τους θα έρθουν άλλοι.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα εξουσιοδοτούνται, λοιπόν, να προβούν στην επίταξη «προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί έως σήμερα, καθώς και ιδιωτών ιατρών μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός μηνός».

Για την 1η και την 2η ΥΠΕ (Αττική-Νησιά) δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των γιατρών των οποίων υπηρεσίες θα επιταχθούν. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφή των αναγκών και προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Το μέτρο της επίταξης θα αφορά αυτή τη φορά και παιδιάτρους προκειμένου να στελεχωθούν τα Παιδιατρικά  Εμβολιαστικά Κέντρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ