Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ – Η Σύνοδος των Πρυτάνεων συμφώνησε με τον Κυρ. Πιερρακάκη

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έκανε αποδεκτή την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και συμφώνησε στη διαδικτυακή διεξαγωγή των εξετάσεων του εξαμήνου στις σχολές που γίνονται καταλήψεις. 

Συγκεκριμένα, όλοι οι πρυτάνεις δεσμεύτηκαν στον υπουργό Παιδείας, να λάβουν κάθε μέτρο ώστε να μη χαθεί η χειμερινή εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές.  

Κατόπιν αυτών οι εξετάσεις θα γίνουν διά ζώσης όπου είναι εφικτό και διαδικτυακά όπου οι καταλήψεις τις εμποδίζουν.«Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο», αναφέρει η Σύνοδος Πρυτάνεων σε ανακοίνωσή της.

Αυτό σημαίνει ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Σύγκλητος κάθε ιδρύματος η οποία θα πρέπει να εξετάσει τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα για τις ψηφιακές εξετάσεις και το χρονικό πλαίσιο για τη διενέργειά τους.

Καταλήψεις σε 140 σχολές

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη σε πολλά τμήματα οι εξετάσεις γίνονται δια ζώσης καθώς δεν υπάρχει σε όλα τα πανεπιστήμια και τις σχολές ζήτημα καταλήψεων. Οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της συνόδου εξέφρασαν στον υπουργό παιδείας και τη δυσαρέσκειά τους για τη στοχοποίηση, που υπέστησαν με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις.

Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, έγινε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας για να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται 140 πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ