Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η αφρικανική σκόνη τις επόμενες ώρες

Tη μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04 θα ευνοήσουν οι καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Στον παρακάτω χάρτη, που δημοσίευσε το meteo, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης (11/04).

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, με λίγες αραιές συννεφιές στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ο βοριάς ενισχύεται στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να πνέει με ένταση 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα βρεθεί κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αττική καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι με ασθενείς και μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο, με χαμηλή ορατότητα, με μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, θα σημειωθούν και λασποβροχές τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ