"Η" Online 14/7 11:42
Τεχνική Ανάλυση: DAX 

Θα επιχειρήσουμε την πρώτη τεχνική ανάλυση από την στήλη για τον γερμανικό δείκτη DAX και θα την αφιερώσουμε στην νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τεχνικά (και λόγω αύξηση της στάθμισης του ΟΤΕ) ο γερμανικός δείκτης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία και του εγχώριου Γενικού Δείκτη.

Στην προσπάθεια για τεχνική ανάλυση χρησιμοποιήσαμε το interactive διάγραμμα της WSJ. Bάσει του διαγράμματος υπάρχει μικρή αντίσταση προς τα επίπεδα των 9.808 μονάδων ενώ η στήριξη διαμορφώνεται στα παρόντα επίπεδα των 9.740 μονάδων απ’ όπου ξεκίνησε ανοδικά την εβδομάδα. Χαμηλότερες ισχυρές στηρίξεις φαίνονται στις 9.530 μονάδες και ακόμη χαμηλότερα στις 9.320 μονάδες. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης, η αντίσταση διαμορφώνεται πάνω από τα ιστορικά υψηλά των 10.070 μονάδων.

Ν. Σακ.  

"Η" Online 9/7 12:22
Τεχνική Ανάλυση: Τέρνα Ενεργειακή 

H μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή δείχνει ότι κινείται σε ένα μικρό εύρος διακύμανσης από την αρχή του χρόνου.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε καθοδική πορεία πέριξ των 3,80 ευρώ ενώ οι αναλυτές βλέπουν ότι στα επίπεδα των 3,5 ευρώ υπάρχει ισχυρή στήριξη καθώς εκεί διαμορφώνεται το χαμηλό 6μηνών.

Σε περίπτωση που επιστρέψει σε ανοδική πορεία η πρώτη αντίσταση είναι πέριξ των 4-4,08 ευρώ και η ισχυρότερη αντίσταση στα 4,3 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έχει ισοβαρές επενδυτικό ενδιαφέρον μεταξύ εγχώριων και ξένων επενδυτών που βλέπουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης του ενεργειακού κλάδου και της απόδοσης των επενδεδυμένων κεφαλαίων της εταιρείας.

Ν. Σακ.  

"Η" Online 8/7 11:37
Τεχνική Ανάλυση: ΕΛΤΟΝ 

Από τους τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης που εξακολουθούν να ενδιαφέρουν κάποιο επενδυτικό κοινό.

Το γεγονός ότι θα μοιράσει μέρισμα χρήσης 2013 αύξησε το ενδιαφέρον αρκετών ιδιωτών επενδυτών για τη μετοχή με αποτέλεσμα να αυξηθεί κάπως ο όγκος συναλλαγών.  

Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η μειωμένη διακύμανση που έχει η μετοχή. Σε περίπτωση διόρθωσης από τα παρόντα επίπεδα τιμών η βραχυπρόθεσμη στήριξη είναι στα 1,12 ευρώ και η μεσοπρόθεσμη στο 1,09 ευρώ.

Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης η αντίσταση διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ και μετά η ισχυρότερη αντίσταση στα 1,40 ευρώ που είναι και υψηλό 12μηνών. 

 
Ν.Σακ. 
"Η" Online 7/7 11:33
Τεχνική Ανάλυση: ΕΛΛΑΚΤΩΡ 

Η είσοδος της ΕΛ.ΤΕΧ Άνεμος στο ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να επιφέρει παράπλευρα κέρδη για την Ελλάκτωρ. Η μετοχή της Ελλάκτωρ μετά την άνοδο προς τα 4,35 ευρώ δείχνει ότι συσσωρεύει πέριξ των 4 ευρώ . Η περιοχή αυτή θα είναι η πρώτη στήριξη στην περίπτωση διόρθωσης σύμφωνα με τους αναλυτές με ισχυρότερο σημείο στήριξης τα 3,92-3,90 ευρώ. Η δεύτερη και ισχυρότερη στήριξη είναι στα επίπεδα των 3,32 ευρώ όπου διαμορφώνονται τα χαμηλά 6μηνου. Σε περίπτωση ανόδου η πρώτη αντίσταση είναι στα επίπεδα των 4,25 ευρώ και μετά στα επίπεδα τω 4,35 ευρώ. Ο όμιλος οφελείται αφ’ ενός από την μικρή ανάκαμψη των δημόσιων επενδύσεων στις κατασκευές και περισσότερο από την γεωγραφική διασπορά των επενδύσεών του και την διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του.

 

Ν. Σακ

 

"Η" Online 3/7 13:38
Τεχνική Ανάλυση: Frigoglas 
Η μετοχή της Frigoglas ολοκληρώνει τον κύκλο συσσώρευσής και φαίνεται ότι δημιουργεί προυποθέσεις για να κινηθεί υψηλότερα. Ατού της είναι η εξωστρέφεια του ομίλου και το discount της μετοχής σε σχέση με ευρωπαίους ανταγωνιστές. Τεχνικά, η πρώτη στήριξη είναι στα 3,65 ευρώ και η δεύτερη στήριξη στα 3 ευρώ όπου είναι χαμηλά 6μήνου. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης, η πρώτη αντίσταση είναι στα επίπεδα των 4 ευρώ και μετά στα 4,22 ευρώ πριν γίνει η κίνηση προς τα 4,95-5 ευρώ. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστεί θετικό μακροοικονομικό κλίμα, αυξημένη ρευστότητα σε ξένα χαρτοφυλάκια και όγκους συναλλαγών στη μετοχή.
 
Ν. Σακ.
"Η" Online 2/7 11:47
Τεχνική Ανάλυση: Ρεβόιλ 

Η μετοχή της Ρεβόιλ αποτελεί μία από τις δραστήριες συναλλακτικά μετοχές του δείκτη Small Cap. Εκπροσωπεί ένα κλάδο του λιανικού εμπορίου (εμπορίας πετρελοιδών) ο οποίος έχει υποστεί τη μείωση της κατανάλωσης κατά την περίοδο της κρίσης. Ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των πρατηρίων της, δείγμα αναπτυξιακής πορείας. Τεχνικά η μετοχή βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης λίγο παραπάνω από τα 0,5 ευρώ . Εάν συνεχίσει να κινείται πτωτικά, η πρώτη στήριξη βρίσκεται στα επίπεδα των 0,46 ευρώ και η δεύτερη στα επίπεδα των 0,427 ευρώ που είναι χαμηλά 12μηνών. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης , η μετοχή βρίσκει αντίσταση πρώτα στα 0,6 ευρώ και μετά στα 0,67 ευρώ όπου είναι υψηλά 3μηνών , μία στάση πριν σπάσει τα 0,7 ευρώ. Η συναλλακτική δραστηριότητά της ουσιαστικά την καθιστά μία από τις λίγες μετοχές του Small Cap που μπορεί να δεχθεί μικρές τοποθετήσεις από εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

N. Σακ.

"Η" Online 1/7 11:20
Τεχνική Ανάλυση: ΤΙΤΑΝ 

Ο όμιλος Τιτάν ξεκινά ένα ακόμη ομολογιακό δάνειο μέσα σε καλύτερες συνθήκες απ’ ότι πριν από 18 μήνες όταν πήρε το πρώτο του. Η εταιρεία έχει μικρότερο country risk , οι πωλήσεις στο εξωτερικό έχουν ανακάμψει ενώ έχει προσδοκίες από την Ελλάδα και η μετοχή βρίσκεται κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Με βάση τα τρέχοντα τεχνικά στοιχεία, η τιμή της μετοχής βρίσκει αντίσταση αντίσταση κοντά στα 25 ευρώ και στήριξη στα 22,24. Ωστόσο από τα επίπεδα των 23 ευρώ εμφανίζονται αγοραστές. Το υψηλό 12 μηνών είναι στα 26,8 ευρώ αλλά θα χρειαστούν σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις για να το επαναπροσεγγίσει μέσα στο β’ εξάμηνο 2014. Το χαμηλό 12μηνών είναι στα 12,060 ευρώ , επίπεδα που θα τα ξαναδεί εάν και μόνο εάν βρεθεί η εταιρεία ή η Ελλάδα στην ίδια κατάσταση με το 2012.

 

Ν. Σακ.

"Η" Online 30/6 11:25
Τεχνική Ανάλυση: Folli Follie  

Η μετοχή της Folli-Follie βρέθηκε στη δίνει του dilution που προκάλεσε η έκδοση του ομολογιακού δανείου που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία. Η μετοχή από τα υψηλά των 34 ευρώ που είχε βρεθεί , διόρθωσε μέχρι τα 29 ευρώ (άνω του 15%) . Ωστόσο τεχνικά η μετοχή έχει κάνει ένα από τα μεγαλύτερα μετοχικά ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο τρίμηνο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ‘κενό ανόδου’ από τα επίπεδα των 24-25 ευρώ που είχε το Μάρτιο μέχρι τα παρόντα επίπεδα. Το κενό αυτό λογικά θα πρέπει να κλείσει. Στήριξη καταγράφει στα 24,920 ευρώ και αντίσταση στα 29 ευρώ. Ωστόσο δεν θα είναι παράλογο να δούμε το κλείσιμο αυτού του διαστήματος της μεγάλης τρίμηνης ανόδου από τα 25 σε 29 ευρώ σε κάποιο μεσοσταθμικό επίπεδο.

 

Ν. Σακ.

 

"Η" Online 26/6 10:44
Τεχνική Ανάλυση: JP ΑΒΑΞ  

Η αναθέρμανση των δημόσιων έργων αλλά και η εξωστρέφεια που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια συντηρούν την παρουσία της JP ΑΒΑΞ στην κατηγορία των κλαδικών leaders στις κατασκευές. Χρηματιστηριακά η μετοχή μετά από μία περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας διαπραγματεύεται πιο κοντά στα χαμηλά 6μηνων και πιο μακριά από τα υψηλά της ίδιας περιόδου. Με το χθεσινό κλείσιμο στα 1,63 ευρώ , η μετοχή βρίσκει βραχυπρόθεσμη στήριξη στα 1,60 ευρώ και χαμηλότερα στα 1,55 -1,50 ευρώ εάν συνεχιστεί η διόρθωση. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης , η μετοχή έχει υψηλά περιθώρια ανόδου προς τα επίπεδα 1,76 ευρώ που είναι υψηλά 30ημερών και μετά η μεγαλύτερη αντίσταση είναι κοντά στα επίπεδα των 2 ευρώ (1,97-2,02) όπου είναι τα υψηλά 6μήνου. Για να συμβεί αυτό θα απαιτηθεί αυξημένος όγκος συναλλαγών σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα του τελευταίου μήνα.

 

Ν. Σακ.

"Η" Online 25/6 11:03
Τεχνική Ανάλυση: Lamda Development 

Μετοχή της άμεσης επικαιρότητας η Lamda Development καθώς ενσωματώνει υψηλές προσδοκίες από την επένδυση στο Ελληνικό. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών έχει αυξήσει τις συναλλαγές στη μετοχή από την αρχή του χρόνου ενώ η τιμή έχει σταθεροποιηθεί σε εύρος διακύμανσης που δεν ξεπερνά το 20%. Από τα παρόντα επίπεδα , εάν συνεχιστεί η διόρθωση η μετοχή βρίσκει στήριξη στα 4,45-4,5 ευρώ. Η δεύτερη και ισχυρότερη στήριξη είναι στα επίπεδα των 4,3 ευρώ. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης η πρώτη αντίσταση είναι κοντά στα 5 ευρώ και μετά στα 5,15 ευρώ. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία της μετοχής θα διαδραματίσει η ωρίμανση των επενδύσεων και των αποδόσεών της.

Ν. Σακ.

 

"Η" Online 24/6 11:11
Τεχνική Ανάλυση: ΔΕΗ 

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης ή έστω δημιουργίας της ‘μικρής ΔΕΗ’ επηρέασε την πορεία της μετοχής κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Η χθεσινή δ ιόρθωση δεν έχει σχέση με τους πολιτικούς σχεδιασμούς αλλά μάλλον πρόκειται για αποκόμιση κερδών μετά από ένα σημαντικό ράλι κατά το α’ εξάμηνο κατά 25% περίπου. Η μετοχή της ΔΕΗ έχασε τα επίπεδα των 12 ευρώ στα οποία είχε προεξοφλήσει τις περισσότερες θετικές εξελίξεις και τώρα δείχνει να συσσωρεύει σε χαμηλότερα επίπεδα. Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι η πρώτη στήριξη είναι κοντά στα 11,4 ευρώ όπου είναι το χαμηλό 7ημερών και μετά ισχυρότερη στήριξη βρίσκεται πέριξ των 10,9 ευρώ. Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης η μετοχή βρίσκει πρώτη αντίσταση μεταξύ 11,95-12 ευρώ και μετά κλείνει το ‘κενό’ από την προηγούμενη άνοδο στα 12,2 ευρώ.

 

Ν. Σακ.

 

"Η" Online 23/6 11:28
Τεχνική ανάλυση: Δείκτης FTSE Large Cap 25 

Η συσχέτιση του Large Cap 25 με τον Γενικό Δείκτη είναι πολύ μεγάλη, της τάξης του 90% περίπου. Συνεπώς κάθε κίνηση των 25 δεικτοβαρών μετοχών διαμορφώνει την πορεία του Γ.Δ. Επίσης μεγάλη (σε ποσοστό άνω του 70%) είναι η συσχέτιση του Large Cap με τον DAX σε ότι αφορά τις συνεδριάσεις. Δηλαδή σε 7 στις 10 συνεδριάσεις ο Large Cap έχει το ίδιο πρόσημο με τον DAX.

Tεχνικά , ο Large Cap έχει συσσωρεύσει πέριξ των 405 μονάδων και το σημείο αυτό θεωρείται ένα αρκετά καλό σημείο στήριξης σε περίπτωση διορθωτικής κίνησης. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η στήριξη κατεβαίνει στις 380 μονάδες. Σε περίπτωση ανόδου η πρώτη αντίσταση διαμορφώνεται στις 430 μονάδες και η δεύτερη και ισχυρότερη στις 445 μονάδες που είναι και τα υψηλά 12μηνου.

 

Ν. Σακ.

 

"Η" Online 19/6 11:50
Τεχνική ανάλυση: Attica Bank 
H μετοχή της Τράπεζας Αττικής βρίσκεται στο επίκεντρο των τραπεζικών εξελίξεων αφού τώρα θα προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Ο βασικός μέτοχος που είναι το ΤΣΜΕΔΕ θα ακολουθήσει και θα στηρίξει τις εξελίξεις ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένα funds όπως εκδηλώθηκε στη Νέα Υόρκη. Τεχνικά η μετοχή προσπαθεί να συσσωρεύσει πέριξ των 14,5-15 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η μετοχική πίεση που ασκείται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή προς τα επίπεδα της πρώτης στήριξης στα 0,12 ευρώ ενώ η αντίσταση σε περίπτωση ανόδου διαμορφώνεται στα επίπεδα των 16,3 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι όροι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα καθορίσουν την πορεία της μετοχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
 
Ν. Σακ
"Η" Online 18/6 11:12
Τεχνική Ανάλυση: Viohalco 
Η μετοίκιση της Viohalco SA /AV στο Βέλγιο (ως έδρα) ουσιαστικά προσέδωσε ευρωπαικό 'αέρα' στον όμιλο και μικρότερη φορολογία αλλά δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχο ενδιαφέρον για την ελληνική μετοχή. Οι εγχώριοι μικρο-επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν ενώ τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια παρέμειναν αδιάφορα εξαιτίας της χαμηλής εμπορευσιμότητας της μετοχής.
 
Τεχνικά η εικόνα της μετοχής δείχνει ότι έχει εισέλθει από τον Μάρτιο σε πτωτικό κανάλι με ορισμένες αναλαμπές πραγματοποιώντας κυματοειδή κίνηση . Στα παρόντα επίπεδα, προσπαθεί να συσσωρεύσει πέριξ των 4 ευρώ . Η στήριξη σε περίπτωση διόρθωσης διαμορφώνεται στα 3,87 ευρώ ανά μετοχή και μεσοπρόθεσμα στα 3,75 ευρώ ανά μετοχή επίπεδα που είναι χαμηλά 6 μηνών. Σε περίπτωση ανοδικής τάσης , πρώτη αντίσταση είναι κοντά στα 4,34 ευρώ και η δεύτερη αντίσταση στα 4,7 ευρώ επίπεδα που είναι υψηλά 12 μηνών.
 
Ν. Σακ.
"Η" Online 17/6 10:35
Τεχνική Ανάλυση: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 

‘Καθαρή’ είναι η τεχνική εικόνα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία με τη δεύτερη διόρθωση σε διάστημα 3 μηνών ουσιαστικά συσσωρεύει σε επίπεδα κάτω των 4 ευρώ.

Η μετοχή στα 3,50 κάνει ‘διπλό πάτο’ (double bottom) γεγονός που επιτρέπει να θεωρούν τα 3,5 ευρώ μία σχετικά καλή βάση στήριξης. Σε περίπτωση ανοδικής αντίδραση η πρώτη αντίσταση είναι τα 3,90 ευρώ (χαμηλά 30ημερών) και η δεύτερη αντίσταση πέριξ και πάνω των 4 ευρώ.

Με ισχυρές εισροές κεφαλαίων από ξένα funds και εγχώρια χαρτοφυλάκια η μετοχή το τελευταίο 3μηνο έχει αυξήσει θεαματικά την εμπορευσιμότητά της το διάστημα αυτό σε σχέση με πριν από 1 ή 2 χρόνια και έχει βελτιώσει την τεχνική της εικόνα.

 

Ν. Σακ.  

"Η" Online 16/6 10:46
Τεχνική Ανάλυση: Τράπεζα Πειραιώς 

Την επιλογή της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς την κάναμε με αμιγώς ποδοσφαιρικά (μουντιαλικά) κριτήρια. Με 3 ματς ημερησίως σκεφτήκαμε ότι η επίσημη χορηγός της Εθνικής Ομάδας είναι εξαιρετικά επίκαιρη επιλογή. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με την πίεση της Παρασκευής (-4,49%) δείχνει να ολοκληρώνει μία διόρθωση που φέρνει τη μετοχή στα επίπεδα τιμών της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Τεχνικά, η επόμενη στήριξη είναι στα 1,5 ευρώ και παρακάτω τα 1,36 ευρώ που είναι χαμηλά 6μηνών. Τα επίπεδα αυτά είναι δύσκολο να τα ξαναδούμε καθώς έχουν τοποθετηθεί πάνω απ’ αυτά αρκετά μακροπρόθεσμα funds. Ίσως κινδυνέψουν τα επίπεδα αυτά από κάποια συστημική διεθνή κρίση.

Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης, η πρώτη αντίσταση είναι στα 2 ευρώ και η δεύτερη και ισχυρότερη στα 2,09 ευρώ που είναι τα χαμηλά 3μηνών.

 

Ν. Σακ.  

"Η" Online 11/6 10:47
Τεχνική Ανάλυση: MLS 

Η εικόνα της 12μηνης πορείας της μετοχής της MLS δείχνει μία μετοχή σε άνοδο από τον Ιούνιο 2013 μέχρι και σήμερα και χωρίς διόρθωση. Εξαιρετικά αισιόδοξη και βεβαίως με ορισμένες ανησυχίες για τα παρόντα επίπεδα τιμής.

Στο χθεσινό κλείσιμο στα 4,63 ευρώ η μετοχή βρίσκεται ελάχιστα χαμηλότερα από τα ύψηλά 12μηνών. Το ερώτημα είναι εάν θα κάνει νέα υψηλά επίπεδα (πιθανότατα προς τα επίπεδα των 4,8-5 ευρώ) ή θα διορθώσει έχοντας βραχυπρόθεσμες στηρίξεις πέριξ των 4-4,07 ευρώ. Χαμηλότερα , οι στηρίξεις βγαίνουν κοντά στα 3,24 ευρώ όπου και κλείνει το τεχνικό κενό. Η απάντηση στα ερωτήματα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ν. Σακ.
 

"Η" Online 10/6 10:29
Τεχνική Ανάλυση: ΕΤΕ 

Ως η μετοχή του τελευταίου διμήνου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περίπτωση της ΕΤΕ. Η ανακεφαλαιοποίησή της πέτυχε, ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων funds. Ως αποτέλεσμα αυτών των 3 παραγόντων η μετοχή της ΕΤΕ αυξήθηκε κατά 30% περίπου κινούμενη από τα χαμηλά των 2,2 ευρώ προς τα επίπεδα των 2,9 ευρώ, φλερτάροντας βάσιμα πλέον τα 3 ευρώ.

Η μετοχή της ΕΤΕ θα καθορίσει και τη σημερινή σ υνεδρίαση αφού οι χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις (ανασχηματισμού) θα δώσουν ευκαιρία να αποτυπώσει τις προθέσεις των ξένων επενδυτών. Θα επηρεαστεί και από την πορεία των ξένων αγορών.

Tεχνικά, μετά το ράλι 30% η μετοχή θα προσπαθήσει να υπερβεί τα 3 ευρώ αλλά εάν δεν τα καταφέρει αναμένεται να συσσωρεύσει πάνω από τα επίπεδα των 2,55-2,6 ευρώ. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης η πρώτη αντίσταση είναι στα 3 ευρώ και μετά η ισχυρότερη αντίσταση μεταξύ 3,10-3,20 ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ‘τεχνικό κενό’ μέχρι τα 4 ευρώ που τεχνικά θα πρέπει να κλείσει κάπου ενδιάμεσα.

Ν. Σακ.

"Η" Online 5/6 11:40
Τεχνική Ανάλυση: Eurobank Properties  

Σε ανοδικό κανάλι επανέρχεται η μετοχη της Eurobank Properties ολοκληρώνοντας την κίνηση V που κάνει μετά την πρόσφατη (Μαίου) διόρθωσή της. Η μετοχή υποχώρησε κάτω από τα 8 ευρώ αγγίζοντας τα 7,61 ευρώ που είναι τα χαμηλά 3μηνου.

Στα επίπεδα αυτά υπάρχει ισχυρή στήριξη καθώς είναι ο 'πυθμένας' της διόρθωσης. Στην περίπτωση που κινηθεί ανοδικά , υπάρχει η πρώτη (βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 8,5 ευρώ) και μετά υπάρχει η ισχυρότερη αντίσταση των 9,5 ευρώ΄από επίπεδα στα οποία ξεκίνησε η διόρθωση. Επειδή το 'τεχνικό κενό' είναι μεγάλο, η μετοχή μπορεί να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στα 8,5 και 9,5 ευρώ.

 

Ν.Σακ.

"Η" Online 4/6 10:38
Tεχνική Ανάλυση: Folli-Follie 

Στα ιστορικά υψηλά της κινείται η μετοχή των F/F δείχνοντας ότι έχει επηρεαστεί θετικά από την είσοδο ξένων κεφαλαίων κατά τις πρόσφατες αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI Αναδυομένων αγορών και Ελλάδας.

Η τιμή της μετοχής μπορεί να τρομάζει σ’ αυτά τα επίπεδα ωστόσο η εξωστρέφειά της μπορεί σε ένα βαθμό να την δικαιολογήσει. Το ζητούμενο είναι εάν θα κινηθεί προς νέα υψηλά άνω των 30 ευρώ ή θα διορθώσει.

Στη πρώτη περίπτωση, τα 30 ευρώ και οι πέριξ τιμές (29,9 ευρώ) θα θεωρηθούν ισχυρές αντιστάσεις και θα πρέπει να συσσωρεύσει η μετοχή και να περιμένει μία καλή χρηματιστηριακή συγκυρία για να κάνει την υπέρβαση. Στην περίπτωση διορθωτικής κίνησης, η πρώτη στήριξη όπως δείχνει το διάγραμμα 1 έτους είναι κοντά στα 25 ευρώ (24,92 ευρώ) και η επόμενη και ισχυρότερη στήριξη στα επίπεδα των 22,83 ευρώ όπου είναι και το χαμηλό 30ημερών.

 

Ν. Σακ.

  ΑΓΟΡΕΣ


  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME