Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 1.241 μονάδες εκτινάχθηκε ο Γενικός Δείκτης - Εντονη άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα είναι η μέρα ανακοινώσεων από την Moody's για την επενδυτική βαθμίδα. Όμως μοιάζει, ότι βρίσκεται στο περιθώριο για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά -αλλά και οι οικονομολόγοι -την θεωρούν δεδομένη και προεξοφλημένη και ο δεύτερος γιατί η ελληνική οικονομία έχει πολυ περισσότερα προβλήματα να επιλυσει αυτή την περίοδο, με πρώτο τις τεράστιες επιπτώσεις των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, το μήνυμα της ΕΚΤ για πιθανή διακοπή αυξήσεων επιτοκίων (έτσι το εξέλαβαν) έφερε χρηματιστηριακή αισιοδοξία οδηγώντας δείκτες και μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη -αφού διέγραψε μία τροχιά προς τις 1.220 μονάδες- να επιστρέφει τελικά πάνω από τις 1.230 μονάδες. Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας θα δείξει εάν η χθεσινή χρηματιστηριακή ανάκαμψη στις ευρωπαικές αγορές ήταν προσωρινή ή αποτελεί μία πιο μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Έντονα ανοδικό το ξεκίνημα των ευρωπαικών συνεδριάσεων

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,98%, ο γαλλικός CAC κατά 1,25%, ο ιταλικός MIB 0,53% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 1,05%. Η συνέχεια των συνεδριάσεων θα δείξει εάν η άνοδος αυτή θα είναι διατηρήσιμη.

Νέα ανοδική κίνηση προς τις 1.240-1.250 μονάδες. Ηγείται της ανόδου ο τραπεζικός κλάδος

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είδαμε ένα αγοραστικό ξέσπασμα στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης που οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 1.233 μονάδες. Τα επίπεδα πέριξ των 1.230 μονάδων μπορούν να γίνουν σήμερα αφετηρία για άνοδο προς τις 1.240-1.250 μονάδες , εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθήσει τις τάσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Η έναρξη της συνεδρίασης δείχνει ότι πιθανότατα αυτό είναι το 'έργο' που θα δούμε σήμερα. Στα πρώτα λεπτά , ο Γενικός Δείκτης έχει εκτιναχθεί στις 1.241,7 μονάδες με άνοδο 0,65%. Το ισοζύγιο των μετοχών είναι έντονα θετικό. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,87%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,72%. Της ανόδου ηγείται ο τραπεζικός κλάδος με 1,27% στα πρώτα λεπτά, ακολουθούν οι βιομηχανικές 1%, οι πρώτες ύλες 0,9%, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα 0,86% και οι κατασκευές 0,85%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα