Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ηπια πτωτικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης πέριξ των 950 μονάδων

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Πτωτικά ξεκίνησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών. Μετά από μία έντονη ανοδική εβδομάδα, περιμέναμε ότι η τελευταία συνεδρίασή της θα έχει διορθωτικό χαρακτήρα λόγω αποκόμισης κερδών. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού διεθνώς αποτελεί μία ανησυχητική εξέλιξη που χρειάζεται λύσεις ριζικής καταπολέμισης από τις κεντρικές τράπεζες και όχι μόνο μέτρα ανακούφισης.

Χρηματιστηριακά διεθνώς, βλέπουμε μεν το χρηματιστηριακό January Effect (είναι η παραδοσιακή ανοδική κίνηση των χρηματιστηρίων κάθε Ιανουάριο) να εξελίσσεται αλλά με πολλές υποσημειώσεις για το μέλλον. Στην Ελλάδα , περιμένουμε την αξιολόγηση από την Fitch το βράδυ (ώρα Ελλάδος) για το αξιόχρεο και τις τράπεζες. Χρηματιστηριακά, η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι θα έχουμε μία θετική αξιολόγηση και άνοδο στο ranking αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άλλοι δύο ισχυροί οίκοι (S&P και Moody's) μας παρέκαμψαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Πολύ καλή η εικόνα των μετοχών ενέργειας, υποδομών και real estate

Ο τραπεζικός κλάδος έκανε ένα ισχυρό ράλι προς υψηλότερα επίπεδα για τις 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών και από χθες βλέπουμε να βγαίνουν και κάποιοι πωλητές (Eurobank). Σήμερα περιμένουμε μία σταθεροποιητική κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο με εναλλαγές αγοραστών / πωλητών.

Πολύ δυνατή άνοδο είχαν την εβδομάδα που διανύσαμε και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips με τον ΟΤΕ να συνεχίζει δυναμικά πάνω από τα 17 ευρώ μία άνοδο που ξεκίνησε εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, τον ΟΠΑΠ να αφυπνίζεται χρηματιστηριακά και να ξεπερνά τα 13,2 ευρώ , τον Μυτιληναίο να ανακάμπτει κινούμενος πάνω από τα 15,5 ευρώ προς τα 16 ευρώ και την Jumbo να έχει ένα ανοδικό κρεσέντο με εισροές πολλών κεφαλαίων εγχώριων και ξένων.

Πολύ καλή η εικόνα των μετοχών ενέργειας, υποδομών και real estate που παραμένουν στο προσκήνιο. Επίσης και οι 3 διεθνείς μετοχές (Coca Cola HBC, Τιταν International , Viohalco) κινήθηκαν ανοδικά συνεισφέροντας στην άνοδο του Γενικού Δείκτη προς τις 955 μονάδες χθες.

Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση σήμερα θα οφείλεται κυρίως στην αποκόμιση κερδών και δεν φαίνεται να αλλάζει το ανοδικό momentum στο ελληνικό χρηματιστήριο. Σε περίπτωση συσσώρευσης , η στήριξη είναι στις 925 μονάδες και σε περίπτωση ανόδου η αντίσταση πλέον ανεβαίνει πολύ ψηλά. Για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πλέον , το στοίχημα για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 1.000 μονάδες και το διάστημα που έχει να διανύσει είναι μικρό μεν αλλά επίπονο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ