Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Προκοπίου: Ο εφοπλιστής αγόρασε μετοχές της Lamda Development

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα, με μεγάλη επιρροή και σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγεται ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος μετά τη συμφωνία με την Lamda Development ενεργοποιείται στρατηγικά στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη που είναι σε εξέλιξη στο Ελληνικό.

Η πώληση του 2% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της LAMDA Development σε εταιρεία συμφερόντων του Γ. Προκοπίου, όπως ανακοινώθηκε, αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του κ. Προκοπίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια. Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ιδιοκτήτης των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, ενώ διατηρεί μερίδιο 42% στην εισηγμένη Dynagas LNG Partners. Ίδρυσε τη Sea Traders το 1974, τη Dynacom το 1991 και τη Dynagas το 2004 και οδήγησε τη Dynagas LNG Partners στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2013. Οι εταιρείες διαθέτουν συλλογικά 116 δεξαμενόπλοια, πλοία ξηρού φορτίου χύδην και LNG. Το 2021 εξαγόρασε τα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά από σχετικό δημόσιο διαγωνισμό έναντι 44 εκατ.δολαρίων. Σύμφωνα πάντα με το Forbes, είναι ιδιοκτήτης ακίνητων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μ. Βρετανία (Λονδίνο).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Ελληνικό Μ.Α.Ε, θυγατρική της Lamda υπέγραψε συμφωνία με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα (CGS), σύμφωνα με την οποία  το CGS θα αναλάβει την ίδρυση και λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Πολεοδόμησης Α-Π4 εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Η ανακοίνωση

Η Lamda Development S.A. ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι ότι την 14.06.2024 προχώρησε στην πώληση ιδίων μετοχών που η Εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία ZEPKO ENTERPRISES COMPANY LIMITED (η «ZEPKO»), συμφερόντων της οικογένειας του εφοπλιστή κ. Γεώργιου Προκοπίου.

Η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, η Εταιρεία πούλησε 3.534.734 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 2,0% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή πώλησης €7,10 ανά μετοχή, μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (OTC).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ