Καιρός - Meteo: Τοπικές βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Για σήμερα 8 Απριλίου στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παράλληλα στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Ωστόσο, από το απόγευμα και έπειτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξεως των 5 με 7 βαθμών Κελσίου.

«Χειμωνιάτικος καιρός θα επικρατήσει αύριο στη χώρα μας. Μάλιστα προς τα βόρεια τμήματα αναμένουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα αυτά σιγά-σιγά θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα», προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση μέχρι το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείχνει από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς