Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί στην Αττική για την αντιμετώπιση του ιού

Τα νέα κρούσματα του ιού
Πηγή: Intime

Στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για 20 μέρες, για την αντιμετώπιση της μεγάλης πίεσης που υφίσταται το ΕΣΥ σε Αθήνα και Πειραιά, προχωρά η κυβέρνηση. Με εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιστρατεύει ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν έδρα εντός της περιφέρειας Αττικής. Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα κληθούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό και της καθημερινής μετατροπής νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 επιτάσσονται από σήμερα οι υπηρεσίες γιατρών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Η έκδοση και επίδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και οι παραλήπτες γιατροί οφείλουν να εμφανιστούν στις 8 το πρωί της επομένης στο νοσοκομείο ή θεραπευτήριο της περιφέρειας Αττικής, που ορίζεται στο φύλλο, για να ασκήσουν καθήκοντα βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτήν του Επιμελητού Β.

Οι ανωτέρω γιατροί υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως γιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Την ίδια ώρα, τοποθετούνται συνολικά 18 κινητές φορητές μονάδες ΜΕΘ μετά του συνοδού εξοπλισμού τους, δωρεά της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε προαύλιο χώρο του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Οι κινητές μονάδες ΜΕΘ θα λειτουργήσουν εντός συγκροτήματος προκατασκευασμένων οικίσκων στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ