Στον κλοιό του Μπάλλου ολόκληρη η χώρα: Ανοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα-Χιόνισε στη Μακεδονία

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος», με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια σε ορεινές περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά και άνεμοι έως 7 Μποφόρ.

Μήνυμα που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της Αθήνας και άλλων περιοχών. Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πηγή: Intime

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις κύριες οδικές αρτηρίες. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, που είχε διακοπεί σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, είχε διακοπεί από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Χιόνισε σε Τρίκαλα και Δ. Μακεδονία

Το πρώτο χιόνι έπεσε σήμερα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενώ στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τα ξημερώματα πολλές περιοχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα σε υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα.

Στη γραφική κοινότητα του Νυμφαίου χιονίζει από τις επτά το πρωί, με το χιόνι να έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, δημιουργώντας μια εντελώς χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην ορεινή διάβαση της Βίγλας στο Χιονοδρομικό κέντρο της Φλώρινας, ενώ στα λευκά είναι η Κοτύλη και πολλά ορεινά στην περιοχή του Γράμμου.

Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο στις παραπάνω περιοχές γίνεται με ελαστικά χιονιού, ενώ την ίδια ώρα σε όλα τα πεδινά στη δυτική Μακεδονία επικρατούν βροχοπτώσεις.

Κλειστά σχολεία σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά

Λόγω της σφοδρή κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου. Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στον δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς