Eurostat: Ο εργασιακός βίος αρχίζει αργότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι στην ΕΕ

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες αρχίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ τον εργασιακό βίο τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι Ελληνίδες φεύγουν νωρίτερα από το πατρικό τους σπίτι και παντρεύονται νωρίτερα σε σχέση με τους Ελληνες, μία τάση που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ.

Οι Ελληνίδες έφευγαν στα 28 από το πατρικό σπίτι τους και οι Ελληνες στα 31

Στην ΕΕ, το 2020 οι γυναίκες έφευγαν από το πατρικό τους στα 25 χρόνια έναντι 27 για τους άνδρες, ενώ στην Ελλάδα έφευγαν στα 28 και στα 31, αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες άρχισαν στο 2020 τη δουλειά στα 25 χρόνια και οι άντρες στα 26, ενώ κατά μέσο όρο στην ΕΕ άρχιζαν στα 23 και 22, αντίστοιχα.

Στα 31 χρόνια ο πρώτος γάμος για τις Ελληνίδες

Οι γυναίκες παντρεύονταν σε όλες τις χώρες – μέλη νωρίτερα από τους άντρες, με τη διαφορά να είναι τρία και περισσότερο χρόνια στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (το 2019). Η μέση ηλικία του πρώτου γάμου για τις Ελληνίδες ήταν τα 31 χρόνια και για τους Ελληνες τα 34.  

Οσον αφορά την ηλικία που οι γυναίκες γεννούν το πρώτο παιδί τους, ήταν στα 31 για τις Ελληνίδες έναντι 26 στην ΕΕ.

Μεγαλύτερο το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες

Οι γυναίκες στην Ελλάδα ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από τους άντρες, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου το ίδιο με αυτό της ΕΕ και στις δύο περιπτώσεις.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς