Κορονοϊός: Στο... τραπέζι αλλαγές στα σχολεία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να είναι υψηλά ακόμα, ωστόσο οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας υποχωρούν και η κυβέρνηση προχωρά σταδιακά σε χαλάρωση των μέτρων κατά της; διασποράς. Όπως έχει ήδη πει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί και οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα.

Το θέμα του διαγνωστικού ελέγχου (self test) στους μαθητές, αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και στο... τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται η μείωση του.

Οι μαθητές υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα, και πλέον είναι πολύ πιιθανό να μειωθεί σε ένα την εβδομάδα. Η αφαίρεση της μάσκας εντός της τάξης, δεν θα τεθεί ακόμα προς συζήτηση, αν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επίσκεψή του στη Σύρο την περασμέη εβδομάδα, υποσχέθηκε ότι οι μάσκες θα πέσουν σύντομα στα σχολεία. «Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».   

Οι επιστήμονες θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του νέου μειωμένου testing, με πιθανότερο σενάριο την έναρξη του από τον επόμενο μήνα.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς