Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Ελάχιστα ποσά διαθέτουν οι Ελληνες για τον έλεγχο της υγείας τους

EODDY
Eurokinissi

Ελάχιστα ποσά, από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, δαπανούν οι Έλληνες για την πρόληψη ασθενειών, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατικής Υπηρεσίας (Eurostat). 

Συγκεκριμένα, η μέση δαπάνη των Ελλήνων το 2018 ανήλθε σε μόλις 17 ευρώ έναντι 82 ευρώ κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τις υψηλότερες προληπτικές δαπάνες έκαναν οι Σουηδοί (165 ευρώ), ακολουθούμενοι από τους Φιλανδούς (152 ευρώ), τους Γερμανούς (148 ευρώ) και τους Ολλανδούς (146 ευρώ), ενώ τις χαμηλότερες έκαναν οι Σλοβάκοι και οι Ρουμάνοι (μόλις 8 ευρώ). 

Τα 17 ευρώ που διέθεσαν κατά μέσο όρο οι Έλληνες αντιστοιχούσαν στο 1,3% των συνολικών δαπανών τους για υγειονομική περίθαλψη έναντι 2,8% στην ΕΕ, με τα ψηλότερα ποσοστά να έχουν οι Ιταλοί (4,4%) και οι Φιλανδοί (4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά, εκτός από την Ελλάδα, είχαν η Κύπρος και η Μάλτα (1,3% όπως η Ελλάδα) και η Ρουμανία (1,4%). 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ