Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

O Πέρεθ ετοιμάζεται για είσοδο στους ιταλικούς αυτοκινητόδρομους

Φλορεντίνο Πέρεζ ρεαλ μαδρίτης
Φλορεντίνο Πέρεζ /Πηγή: AP Images

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, θέλει να μπει και στα ιταλικά γήπεδα... κατασκευών. Η εταιρεία ACS Actividades de Construccion y Servicios ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στο ΔΣ της Atlantia για να εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην απόκτηση μεριδίου στη μονάδα αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’Italia μαζί με άλλους πιθανούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων η ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti.

Στην επιστολή προς την Atlantia, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος και βασικός μέτοχος της ισπανικής -με έδρα τη Μαδρίτη- ACS, αποτιμά το 100% της Autostrade στα 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η μεταβίβαση θα σταθεί μια μοναδική ευκαιρία για την Atlantia», αναφέρει ο Πέρεθ στην επιστολή που έστειλε. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι «το πρώτο βήμα προς μια μελλοντική συγχώνευση» ώστε να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ανάδοχος αυτοκινητοδρόμων στον κόσμο, πρόσθεσε ο Πέρεθ.

Η Atlantia, κολοσσός υποδομών με συμμετοχές σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και συστήματα πληρωμών σε όλο τον κόσμο, διαφωνεί με την ιταλική κυβέρνηση για την πώληση της Autostrade που συζητείται από την πολύνεκρη κατάρρευση της γέφυρας σε τμήμα αυτοκινητοδρόμου που διαχειρίζεται η ίδια, το καλοκαίρι του 2018. Αν και η Atlantia έχει ήδη απορρίψει 4 προσφορές που θεωρήθηκαν ανεπαρκείς από το ΔΣ, οι Benetton πιέζουν για συμφωνία με την Cassa Depositi.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ