Ενδυση: Από ποιες χώρες ντύνονται οι Ευρωπαίοι

Τα μέτρα για τον έλεγχο του κορονοϊού επηρέασαν πέρυσι αρνητικά και το εμπόριο ρούχων, με την αξία των εισαγωγών από τις χώρες της ΕΕ να μειώνεται κατά 14% στα 69 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, διακόπτοντας την ανοδική τάση της περασμένης δεκαετίας.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ έκανε πέρυσι εξαγωγές ρούχων αξίας 30 δισ. ευρώ, που ήταν επίσης μειωμένες κατά 14%, μετά τη σταθερή αύξησή τους την περασμένη δεκαετία.

Από την Κίνα οι περισσότερες εισαγωγές ρούχων

Οι εισαγωγές ρούχων από χώρες εκτός της ΕΕ προήλθαν κυρίως από την Κίνα (21 δισ. δολάρια ή το 30% των συνολικών εισαγωγών), το Μπανγκλαντές (12 δισ. ευρώ ή 18%) και την Τουρκία (8 δισ. ευρώ ή 12%), ακολουθούμενες από τη Βρετανία (4 δισ. ευρώ ή 6%), την Ινδία και το Βιετνάμ (3 δισ. δολάρια ή 4% η κάθε μία) και την Καμπότζη (2 δισ. δολάρια ή 4%).  

Η Γερμανία ο μεγαλύτερος εισαγωγέας 

Η Γερμανία έκανε τις περισσότερες εισαγωγές από χώρες εκτός της ΕΕ, σχεδόν 17 δισ. ευρώ ή το 25% των συνολικών εισαγωγών, ακολουθούμενη από την Ισπανία (10 δισ. ευρώ ή 15%) και τη Γαλλία (σχεδόν 10 δισ. ευρώ ή 14%).

Η Ιταλία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα σε εξαγωγές ρούχων σε χώρες εκτός της ΕΕ, με την αξία τους να φθάνει τα 10 δισ. ευρώ ή το 33% των συνολικών εξαγωγών, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (5 δισ. ευρώ ή 17%), την Ισπανία (4 δισ. ευρώ ή 14%) και τη Γαλλία (σχεδόν 4 δισ. ευρώ ή 13%).

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς