Βουλή: Μάχη των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Σε μια αρκετά ευνοϊκή συγκυρία πραγματοποιείται σε λίγη ώρα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας, την οποία προκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα χθεσινά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό διότι μαζί με τη Φινλανδία είμαστε οι μόνες χώρες που ξεφεύγουμε από την εμφανιζόμενη επέλαση του κορονοϊού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες (βλ. χάρτη).

Ο χάρτης του ECDC

Το γραφιστικό αποτύπωμα παρουσιάζει όλα τα δεδομένα του κορονοϊού για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα νέα κρούσματα, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

Σε αυτό, η Ελλάδα είναι η μία από τις δυο χώρες που είναι στο κίτρινο (η άλλη είναι η Φινλανδία), ενώ επίσης είμαστε η μοναδική χώρα που έχει περιοχές στο πράσινο. Ακόμη πιο αισιόδοξη είναι η εικόνα της χώρας ως προς το ποσοστό θετικότητας, καθώς σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, αυτό το ποσοστό είναι πλέον μικρότερο του 4%.

«Το συγκεκριμένο γράφημα δίνει από μόνο του απάντηση στο αν η κυβέρνηση διαχειρίζεται ή όχι με επιτυχία την πανδημία. Εκτός και αν ο ΕCDC παίζει κι αυτός το παιχνίδι της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ όσους μιλούν με καλά λόγια για τα αποτελέσματα που έχει φέρει το κυβερνητικό σχέδιο», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες και στην επικείμενη κοινοβουλευτική μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Τι θα ανοίξει από Δευτέρα

Η κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτική σε αυτό το ζήτημα και ακολουθεί τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ωστόσο, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι είναι, πλέον, προφανές, και το γράφημα με την κατάσταση στην Ευρώπη το επιβεβαιώνει, πως τα επιδημιολογικά δεδομένα, αν συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα  στις 14/12/2020, δηλαδή την ημέρα που άνοιξε το click away και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, σήμερα είναι καλύτερα. «Κι ας μην ξεχνάμε», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ», ίσως και περισσότερα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς