Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας

Κουζίνα υψηλής γαστρονομίας θα προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το ΚΠΙΣΝ συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον και με την υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δημιούργησε ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας με έναν «γαστρονομικό προορισμό που εναρμονίζεται με τις αξίες και τον χαρακτήρα του ΚΠΙΣΝ».

H ιδέα για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εστιατορίου ολοκληρώνει το όραμα του ΙΣΝ για το ΚΠΙΣΝ, το οποίο αποτελεί έναν δημόσιο χώρο παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Μότο της ενέργειας αυτής είναι «καμία απώλεια - καμία σπατάλη».

Σημειώνεται ότι θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού τη σημασία της αειφορίας, στη γαστρονομία.

Το εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ θα συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της Ελλάδας, εφοδιάζοντας τη κουζίνα του με αυθεντικά, πρωτότυπα, σπάνια υλικά και βιολογικά προϊόντα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς