Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρεοκοπία hedge fund στις ΗΠΑ: Καμπανάκι από Nomura και Credit Suisse

Credit Suisse
AP Photo

Η χρεοκοπία ενός αμερικανικού hedge fund, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι το Archegos Capital, οδήγησαν τη Nomura και την Credit Suisse να προειδοποιήσουν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες ζημίες. Oπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος, ένα ξεπούλημα μετοχών την Παρασκευή προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις τιμές των μετοχών που συνδέονται με το Archegos, με τις αγορές να είναι σε επιφυλακή σχετικά με την έκταση του πιθανού αντίκτυπου.

Boυτιά των μετοχών 

Η Nomura ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, ότι αντιμετωπίζει ενδεχόμενη ζημία 2 δισ. δολαρίων λόγω των συναλλαγών με έναν πελάτη στις ΗΠΑ, ενώ η Credit Suisse ανέφερε ότι η χρεοκοπία λόγω της μείωσης της αξίας των ενεχύρων κάτω από το καθορισμένο όριο (margin calls) ενός αμερικανικού fund μπορεί να είναι «πολύ σημαντική και ουσιαστική» για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της. Η Credit Suisse σημείωσε ότι ένα fund «χρεοκόπησε λόγω margin calls» έναντι της ίδιας και άλλων τραπεζών, κάτι που σημαίνει ότι αυτές είναι τώρα στη διαδικασία εξόδου τους από τις θέσεις αυτές.

Η μετοχή της Nomura έκλεισε με βουτιά 16,3%, ενώ της Credit Suisse άνοιξε με πτώση 10%. Απώλειες σημείωσαν και άλλες τραπεζικές μετοχές, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 0,9%.

Ελβετική Αρχή: Αρκετές τράπεζες εμπλέκονται στην υπόθεση του hedge fund

H ελβετική χρηματπιστωτική Αρχή FINMA δήλωσε ότι πληροφορήθηκε από την Credit Suisse για την εμπλοκή της στην υπόθεση του hedge fund, στην οποία εμπλέκονται αρκετές τράπεζες.

«Η FINMA έχει γνώση αυτής της διεθνούς  περίπτωσης του hedge fund (αρκετές τράπεζες και μέρη διεθνώς εμπλέκονται», ανέφερε.

Επενδυτές ανέφεραν ότι οι συστημικοί κίνδυνοι φαίνονται τώρα απίθανοι, αλλά ήταν ανήσυχοι σχετικά με το αν η πλήρης έκταση της ζημίας του Archipegos έχει πραγματοποιηθεί ή αν θα υπάρξουν και άλλες πωλήσεις.

Οι μετοχές τηςViacomCBS και της Discovery έκαναν βουτιά περίπου 27% η κάθε μία την Παρασκευή, ενώ οι εισηγμένες σε αμερικανικές αγορές των κινεζικών εταιρειών Baidu και Tencent Music κατρακύλησαν την περασμένη εβδομάδα, υποχωρώντας 33,5% και 48,5%, αντίστοιχα, σε σχέση με τα επίπεδα κλεισίματος της Τρίτης. Η μετοχή της Baidu διαπραγματευόταν ελαφρά χαμηλότερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ