Νέα
  • ΓΔ: 1017.01 -0.31%
  • Τζίρος: 58,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Visa: Ποιο κρυπτονόμισμα θα χρησιμοποιήσει στο δίκτυο πληρωμών της

Visa
AP Photo

Η Visa ανακοίνωσε ότι το δίκτυο πληρωμών της θα χρησιμοποιεί το USD Coin - ένα κρυπτονόμισμα που έχει σταθερή ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο - για την εκκαθάριση των συναλλαγών, καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain αποκτούν μεγαλύτερη αποδοχή από το κατεστημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Visa ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, το USD Coin για την εκκαθάριση των συναλλαγών σε Ethereum, με τη βοήθεια του Crypto.com platform και της Anchorage, μίας τράπεζας ψηφιακών assets. Σημείωσε επίσης ότι θα προσφέρει την υπηρεσία αυτά σε περισσότερους εταίρους αργότερα φέτος. 

Παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες αρχίζουν να αποδέχονται κρυπτονομίσματα και σχέδια για blockchain μετά από μία και πλέον δεκαετία από τη δημιουργία του bitcoin το 2009. 

Ο επικεφαλής προϊόντων της Visa, Jack Forestell, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της εταιρείας αποτελεί εν μέρει μία προσπάθεια εξυπηρέτησης των χρηματοπιστωτικών - τεχνολογικών εταιρειών.

«Οι fintechs που βασίζονται σε crypto θέλουν εταίρους που καταλαβαίνουν τη δραστηριότητά τους και τις πολυπλοκότητες των ψηφιακών νομισμάτων», ανέφερε o Forestell, προσθέτοντας ότι η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των fintechs. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ