Νέα
  • ΓΔ: 1011.65 -0.84%
  • Τζίρος: 51,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρώ: Μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2019

Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay
Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay

Κάτω από τα 1,18 δολάρια υποχώρησε το ευρώ καθώς η προοπτική αυστηρότερων περιορισμών για τον έλεγχο του κορονοϊού στη Γαλλία και τη Γερμανία επηρέασαν αρνητικά τις εκτιμήσεις για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Το ευρώ υποχώρησε 0,2% στα 1,1774 δολάρια, κοντά στο χαμηλό 4,5 μηνών των 1,1762 δολαρίων που είχε  σημειώσει την περασμένη εβδομάδα. Σε μηνιαία βάση καταγράφει απώλειες 2,3% που είναι οι μεγαλύτερες από τον Ιούλιο του 2019. 

Οι δυσκολίες για το ευρώ επιδεινώνονται από την αύξηση της διαφοράς των αποδόσεων μεταξύ των γερμανικών και των αμερικανικών αποδόσεων. Το spread διευρύνθηκε στις 200 μονάδες βάσης από 150 μονάδες βάσης στην αρχή του 2021, ενισχύοντας το δολάριο. 

Επιδεινώνονται, επίσης, από τηω αργή πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων στην Ευρώπη και το νέο κύμα των κρουσμάτων, αν και οι θέσεις που υπάρχουν δείχνουν ότι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό στο ευρώ. 

Το δολάριο παρέμεινε ισχυρό έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων καθώς μία ελαφριά διάθεση αποστροφής κινδύνου επικράτησε στις διεθνείς αγορές. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ