Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοδική έναρξη Χρηματιστήριο - Στις 866 μονάδες με άνοδο 0,4%  ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε χθες στις 862,83 μονάδες, σπάζοντας την αντίσταση των 860 μονάδων και μάλιστα φτάνοντας ενδοσυνεδριακά στις παρυφές των 870 μονάδων. Η δυναμική της χθεσινής συνεδρίασης εστιάστηκε κυρίως στα blue chips και ειδικά στις τράπεζες που εμφανίστηκαν διαφοροποιημένες (Alpha Bank και Eurobank ανοδικές, Πειραιώς και ΕΤΕ πτωτικές). Πολύ καλή συνεδρίαση είχαν και οι υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης παρά τις πιέσεις στη Μυτιληναίος προς το τέλος της συνεδρίασης και τις αποκομίσεις κερδών από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με δεδομένο ότι υπάρχει το θετικό momentum, το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να κινηθεί ανοδικά και στη σημερινή συνεδρίαση και να επαναπροσεγγίσει πάλι τις 870 μονάδες. Ο στόχος και η προοπτική είναι να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να προσεγγίσει τις 900 μονάδες μέχρι το τέλος Απριλίου.  Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν οι θετικές αποδόσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, να έχουμε θετικές ειδήσεις για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το άνοιγμα της οικονομίας και καλά αποτελέσματα χρήσης 2020 και α' τριμήνου 2021 αργότερα.

Με τον Dow Jones να κλείνει χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) σε ιστορικά υψηλά πάνω από τις 33.000 μονάδες, τις ασιατικές αγορές να διαμορφώνουν θετικές τάσεις (παρά την πίεση στη Nomura), οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν θετικά σήμερα το πρωί διαμορφώνοντας ένα καλό πλαίσιο για μία θετική συνεδρίαση και για το ελληνικό χρηματιστήριο. O γερμανικός DAX κινείται πάλι σε ιστορικά υψηλά προσεγγίζοντας τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του ενώ και τα υπόλοιπα 4 μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ε.Ε κινούνται θετικά. Θα πρέπει να επισημάνουμε και πάλι ότι οι επιπτώσεις από το σκάνδαλο της Archegos και του block trading ξεπεράστηκαν άμεσα από τις εξελίξεις και την αυξημένη ζήτηση για μετοχές που επικρατεί διεθνώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ