Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Archegos: Πάνω από 6 δισ. δολάρια εκτιμώνται οι ζημιές των διεθνών τραπεζών

Credit Suisse
Πηγή: APImages

Οι παγκόσμιες τράπεζες μπορεί να χάσουν περισσότερα από 6 δις. δολάρια από την κατάρρευση του hedge fund, Archegos Capital, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγές.

Η Credit Suisse και η ιαπωνική Nomura αναμένεται ότι θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους και πηγές, με μία πηγή κοντά στην ελβετική τράπεζα να αναφέρει ότι οι απώλειές της μπορεί να φθάσουν στα 4 δισ. δολάρια.

Ο χρηματιστηριακός βραχίονας της ιαπωνικής Mitsubishi Financial Group έκανε λόγο για πιθανές ζημιές 300 εκατ. δολαρίων που σχετίζονται με Αμερικανό πελάτη στην ευρωπαϊκή θυγατρική της, χωρίς να δηλώσει αν ο πελάτης αυτός ήταν η Archegos.

H προοπτική μεγάλων απωλειών στην Credit Suisse εντείνει την πίεση στη διοίκησή της, η οποία ήδη κλονίζεται από τον αντίκτυπο της κατάρρευσης της Greensill.

Πολλοί αναλυτές ανέφεραν επίσης ότι το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και διανομής μερισμάτων της Credit Suisse μπορεί να είναι σε κίνδυνο ως αποτέλεσμα του σκανδάλου.

Η μετοχή της Credit Suisse σημείωνε άνοδο 0,7% σήμερα μετά τη χθεσινή βουτιά 14%, η οποία ήταν μικρότερη από τις αυξήσεις άλλων τραπεζικών μετοχών, όπως της Deutsche Bank που ενισχυόταν 1,7%.

Δεν υπήρξαν άλλες μεγάλες τράπεζες που να δηλώσουν ότι αναμένουν μεγάλη επίπτωση από την κατάρρευση της Archegos. H Goldman και η Morgan Stanley ξεφορτώθηκαν γρήγορα μετοχές τους την Παρασκευή, αποτρέποντας μία σημαντική οικονομική επίπτωση, σύμφωνα με πηγές.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ