Η διαφαινόμενη αποτυχία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ-Ουκρανίας σε συνδυασμό με την αποκόμιση κερδών από την προηγούμενη άνοδο των μετοχών οδηγούν τις ευρωπαϊκές αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά 0,36%, ο γαλλικός CAC κατά 0,49%, ο ιταλικός MIB -0,24% και ο Εurostoxx 50 κατά -0,66%.
Ελληνικό χρηματιστήριο: Έναρξη κάτω από τις 1790 μονάδες
Πτωτικά μεν ήπια δε ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κινείται κάτω από τις 1790 μονάδες (1787μ) με μεταβολή -0,13%.
Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,39% με την Alpha Bank να ξεκινά ανοδικά και τις άλλες 3 συστημικές να υποχωρούν. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά -0,15% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά -0,24%. Από τις μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η Coca Cola HBC, o AΔΜΗΕ, το Δ.Α.Α και ο ΟΠΑΠ , η ΕΥΔΑΠ κινούνται ανοδικά στα πρώτα λεπτά. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Ευρώπη, η Trade Estate, η ΕΚΤΕΡ, ο Φαις , η Q&R .
H μετοχή της Qualco που εισήχθη σήμερα στο Χρηματιστήριο καταγράφει άνοδο 4% στα πρώτα λεπτα της διαπραγμάτευσής της.