Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές 

Χρηματιστήριο Τόκιου / Πηγή: AP Images
Χρηματιστήριο Τόκιου / Πηγή: AP Images

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν χθες το βράδυ στις ασιατικές αγορές που λειτούργησαν χθες βράδυ με τον Nikkei να αυξάνεται κατά 0,8% ενώ ο MSCI των υπόλοιπων ασιατικών αγορών - πλην Αυστραλίας (λόγω Πάσχα) -  υποχώρησε οριακά Ο MSCI All - Country (περιέχει μετοχές απ' όλες τις αναπτυγμένες αγορές) κινείται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενάμιση μήνα. Χθες παρέμεινε σταθερός με τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές σε αργία.

Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ μία θετική εξέλιξη για τις αγορές

Στις θετικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν τις αυριανές συνεδριάσεις είναι η άνοδος της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο κατά 916.000 θέσεις εργασίας (η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο 2020) όταν οι οικονομολόγοι προέβλεπαν 647 χιλ. Θέσεις εργασίας. Η κατάσταση στην απασχόληση στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί και τον Απρίλιο όταν αναμένεται να ανοίξουν τα εστιατόρια.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση απασχόλησης στις ΗΠΑ οδήγησε σε ενδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του υπόλοιπων ισχυρών νομισμάτων (ευρώ, στερλίνα κ.ά.).

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων οδηγεί σε σκέψεις για παράταση του προγράμματος επαναγοράς τους από την FED (tapering). 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ