Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πτώση 2% για το μπρεντ

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι καθώς η αύξηση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του και η μεγαλύτερη ιρανική παραγωγή αντιστάθμισαν τις ενδείξεις για ισχυρή ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και τις ελπίδες για μία ευρύτερη ανάκαμψη της ζήτησης το 2021.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) συμφώνησαν την Πέμπτη σε αυξήσεις της παραγωγής αργού από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, ενώ και το Ιράν ενισχύει την προσφορά του.

Η τιμή του μπρεντ για τον Ιούνιο σημείωνε απώλειες 1,23 δολάρια ή 1,9% στα 63,63 δολάρια το βαρέλι στις 13.45 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού για τον Μάιο υποχωρούσε 1,12 δολάρια ή 1,8% στα 60,33 δολάρια.

«Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ πιθανόν σημαίνει ότι έχουμε δει στο μεγαλύτερο μέρος του το ράλι πετρελαίου τώρα και για τους επόμενους λίγους μήνες», δήλωσε στέλεχος της OANDA.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε πέρυσι από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδά του, λόγω των περικοπών – ρεκόρ του ΟΠΕΚ+, οι περισσότερες από τις οποίες θα παραμείνουν και μετά τον Ιούλιο, και κάποιας ανάκαμψης της ζήτησης που αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική στο δεύτερο εξάμηνο.

Αν και ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών σε συνδυασμός με την επαναφορά των lockdown σε τμήματα της Ευρώπης επηρέασαν αρνητικά την ανάκαμψη, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Μάρτιο τις περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ και επτά μήνες, με την απασχόληση να αυξάνεται σε όλους τους κλάδους.  

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ