Oι κόντρες στις ΗΠΑ μεταξύ Τραμπ και Μασκ παίρνουν διαστάσεις θρίλερ (μετά την αρχική γραφικότητα) αφού επηρεάζουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και τις κεφαλαιαγορές. Χθες και οι 3 μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με πιέσεις και η μετοχή της TESLA βυθίστηκε 14%.
Σήμερα πτωτικά έχουν ξεκινήσει οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,4%, τον γαλλικό CAC κατά -0,18%, τον πανευρωπαικό Eurostoxx 50 κατά -0,28% και τον ιταλικό MIB κατά -0,3%. Γενικότερα , ο Ιουνιος κατά την πρώτη του εβδομάδα επιβεβαιώνει ότι θα είναι ένας δύσκολος χρηματιστηριακά μήνας.
Ελληνικό χρηματιστήριο: Υποχωρεί κάτω από τις 1830 μονάδες
Στις 1.839,4 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης λόγω των αντίρροπων δυνάμεων αγοραστών-πωλητών. Από τις μετοχές που συναλλάσσονται οι 31 είναι ανοδικές και οι 20 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχωρεί οριακά στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap υποχωρεί κατά 0,48%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,4% με απώλειες και στις 4 συστημικές μετοχές. Σταδιακά οι απώλειες αυξάνονται σε όλα τα blue chips και ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 1830 μονάδες. Από τα μη τραπεζικά blue chips ανοδικά κινούνται ο ΟΤΕ, η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ, η METLEN, η Aktor, ο Φουρλής, το ΔΑΑ , η Jumbo.