Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Νέο υψηλό ρεκόρ για τον S&P 500 και τον Dow Jones

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Νέα υψηλά ρεκόρ σημείωσαν σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, o Dow Jones και ο S&P 500 καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση εν μέσω ενδείξεων ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να είναι ο υψηλότερος εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ο Dow Jones ενισχυόταν 1,06% πάνω από τις 33.500 μονάδες στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωναν κέρδη 1,24% στις 4.069 μονάδες και 1,17% στις 13.637 μονάδες, αντίστοιχα.

Ο δείκτης εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 αυξήθηκε 0,6% καθώς ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 916.000 τον Μάρτιο.

Δέκα από τους έντεκα μεγάλους κλαδικούς δείκτες του S&P σημείωναν άνοδο, με αιχμή αυτούς των βιομηχανικών προϊόντων, των χρηματοπιστωτικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων.

Με τους εμβολιασμούς να προχωρούν πολύ γρήγορα και τα νέα κρατικά μέτρα στήριξης να βοηθούν τον Dow Jones και τον S&P 500 στην επίτευξη νέων ρεκόρ, οι επενδυτές έχουν στραμμένο τώρα το βλέμμα τους στο μεγάλης κλίμακας σχέδιο για τις υποδομές και την επικείμενο περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων για να δουν αν το ράλι είναι βιώσιμο.

Ο Nasdaq παραμένει περίπου 5% χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο του Φεβρουαρίου καθώς οι τεχνολογικές μετοχές επιχειρούν να ανακάμψουν από την υποχώρησή τους μετά την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ