Με ισχυρή υπερκάλυψη και σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης από την αγορά έκανε πρεμιέρα σήμερα στο Χρηματιστήριο το νέο ομόλογο της Aegean Airlines. Το 78% της έκδοσης καλύφθηκε από ιδιώτες επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 22% προήλθε από θεσμικούς, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της εταιρείας.
Κατά την ειδική τελετή έναρξης, ο CFO της ΕΧΑΕ Νίκος Κοσκολέτος υπογράμμισε πως η Aegean αποτελεί παράδειγμα αξιοποίησης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, έχοντας αντλήσει συνολικά 640 εκατ. ευρώ σε 18 χρόνια.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής CEO της Aegean Μιχάλης Κουβελιώτης χαρακτήρισε την έκδοση «ορόσημο» για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, με επενδύσεις σε στόλο και υπηρεσίες.
Συνολικά, μέσω του Χρηματιστηρίου έχουν αντληθεί 4,4 δισ. ευρώ από 22 εταιρικές εκδόσεις, γεγονός που —σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς— επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο της αγοράς στην πραγματική οικονομία.