Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AstraZeneca: Οι ανησυχίες για το εμβόλιο έπληξαν τη στερλίνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ανησυχίες για το εμβόλιο της AstraZeneca έπληξαν και τη στερλίνα, καθώς η Βρετανία στηρίζεται κυρίως σε αυτό για να επιτύχει τον στόχο της για ανοσία της αγέλης.

Εδώ και μήνες, η στερλίνα ήταν το αγαπημένο νόμισμα των επενδυτών, οι οποίοι στοιχημάτιζαν στην επιτυχία του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί και το ευρώ αναμένεται να καταγράψει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του έναντι της στερλίνας από τον Σεπτέμβριο, με την ισοτιμία του να κυμαίνεται σήμερα πάνω από τα 86 σεντς.  

Οι επενδυτές πουλούν τη στερλίνα λόγω ανησυχιών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca , ενώ το ευρώ ενισχύθηκε από τις προβλέψεις ότι η ΕΕ θα επιτύχει νωρίτερα του αναμενόμενους τους στόχους της για την ανοσία του πληθυσμού στον κορονοϊό.

Κλείσιμο θέσεων από τα hedge funds

Τα hedge funds έκλεισαν την Τετάρτη τις θέσεις που είχαν πάρει υπέρ της στερλίνας. «Παρατηρούμε μία αντιστροφή της ευφορίας για τους εμβολιασμούς», δήλωσε αναλυτής της ING.

Μετά τη συμφωνία για το εμπόριο ΕΕ – Βρετανίας μετά το Brexit στο τέλος του 2020, οι χρηματιστές στην αγορά συναλλάγματος εστίασαν στην πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων, όπου η Βρετανία απέκτησε γρήγορα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της ΕΕ. Η Βρετανία έκανε καθημερινά τριπλάσιους εμβολιασμούς από την ΕΕ, ως ποσοστό του πληθυσμού, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Τώρα, η βρετανική καμπάνια έχει προβλήματα. Τα εμβολιαστικά κέντρα και φαρμακεία αντιμετωπίζουν «σημαντική μείωση» της προσφοράς δόσεων τον Απρίλιο. Παράλληλα, οι υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας συνέστησαν να μην εμβολιάζονται με το AstraZeneca όσοι είναι κάτω των 30 ετών.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ