Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εναρξη με μικρή υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά επίπεδα , οι ευρωπαικές αγορές ακολουθούν σε χρηματιστηριακή άνοδο αλλά η είδηση ότι μειώθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή ίσως τις επηρεάσει σήμερα.

Η έναρξη των συνεδριάσεων στην Ευρώπη (10πμ) δείχνουν πτωτικές τάσεις και είναι απόλυτα λογικό μετά και το παρατεταμένο ράλι των χρηματιστηριακών αγορών και την είδηση από την Γερμανία.

Με μικρή υποχώρηση ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στις 882,8 μονάδες

Υπ' αυτές τις συνθήκες ίσως είναι εύλογο να περιμένουμε και μία αντίστοιχη κίνηση συσσώρευσης ή και πτώσης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Τα επίπεδα πρώτης στήριξης είναι οι 880 μονάδες και δεύτερης στήριξης οι 865 μονάδες. Η χθεσινή συνεδρίαση οδήγησε τον Γενικό Δείκτη προς τις 885 μονάδες και απέχει ελάχιστα από τις αντιστάσεις των 890-900 μονάδων οι οποίες είναι καθοριστικές για την βραχυπρόθεσμη πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Κλειδί θα είναι και πάλι οι τραπεζικές μετοχές, οι 3 εκ των 4 βρίσκονται σε ανοδικό momentum ενώ η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση λόγω των όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σημείο ισορροπίας απ' όπου θα ξαναρχίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την μετοχή της.

Στα υπόλοιπα blue chips είχαμε μία διχοτόμηση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση χθες με ορισμένες μετοχές να κινούνται ανοδικά (πχ ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola ΗBC, ΟΠΑΠ ) και άλλες να υποχωρούν (Jumbo, Mυτιληναίος, ΓΕΚΤΕΡΝΑ , ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΛΠΕ). Ένδειξη ότι πλέον οι επενδυτές επιλέγουν με βάση ορισμένα χαρακτηριστικά και όχι με κλαδικά χαρακτηριστικά. Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει στην μεσαία κεφαλαιποίηση με μετοχές όπως Ιντρακόμ, Ιντραλότ, Quest, Lavipharm , Autohellas, Revoil να πραγματοποιούν ανοδικές κινήσεις και μάλιστα με αυξημένους όγκους.

Η βραχυπρόθεσμη τάση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας (εμβολιασμούς), το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας λόγω Πάσχα και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι εισηγμένες και θα καθορίσουν τις δικές τους τάσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ