Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πάνω από τα 60.000 δολάρια η τιμή του - Υψηλό ρεκόρ για το Ethereum

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η τιμή του bitcoin πλησίασε σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου, το επίπεδο – ρεκόρ των 61.712 δολαρίων, ενώ το Ethereum σκαρφάλωσε στο νέο ιστορικό ρεκόρ των 2.190 δολαρίων.

Σύμφωνα με το CoinDesk, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν πάνω από τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, όταν η τιμή του κυμαινόταν από 52.000 έως λίγο χαμηλότερα από τις 60.000 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε λίγο, αφού έφθασε στις 60.900 δολάρια, αλλά παρέμενε πάνω από τις 60.000 δολάρια.

Το Ethereum, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σε κεφαλαιοποίηση, πλησίασε τα 2.200 δολάρια λίγες ημέρες αφού πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 2.100 δολαρίων.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κάποια αιτιώδης σχέση, η αύξηση των τιμών των μεγάλων κρυπτονομισμάτων σημειώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν η κορυφαία αμερικανική πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase ξεκινήσει τη διαπραγμάτευσή της στο Nasdaq.

Κάποιοι θεσμικοί επενδυτές δεν έχασαν χρόνο. Χθες, ο Daniel Loeb, διευθύνων σύμβουλος του hedge fund των 17 δις. δολαρίων, Third Point, αποκάλυψε ότι έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, απαντώντας σε δημοσίευμα του CoinDesk.

Οι «ταύροι» για το bitcoin ενισχύθηκαν χθες και από την προσδοκία ότι εντός του 2021 μπορεί να εγκριθεί η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο κάποιων fund (ETF) με έκθεση στα ψηφιακά νομίσματα, μετά την επιβεβαίωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι εξετάζει την αίτηση της WisdomTree για ένα τέτοιο ETF.

H SEC είχε αρχίσει προηγουμένων να εξετάζει την αίτηση της VanEck τον περασμένο μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ