Μετά την αιφνιδιαστική διόρθωση των αμερικανικών αγορών αργά χθες το βράδυ (ώρες Ελλάδος), οι ευρωπαϊκές αγορές επαναπροσδιορίζονται σήμερα. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα ζαλίζουν και οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να αποφορτιστούν οι αγορές. Οι εκθέσεις πλέον μιλούν ακόμη και βίαιες διορθώσεις αν και οι πορείες των δεικτών μέχρι στιγμής τους διαψεύδουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα «τρέχουν» εναέως τα χρηματιστήρια. Και οι διορθώσεις για αποκομίσεις κερδών μπορεί να ξεκινήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.
Προς το παρόν, η ανοδική κίνηση συνεχίζεται. Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων των ευρωπαικών αγορών, ο γερμανικός DAX κινείται σταθεροποιητικά (0,08%), ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,23% , ο ιταλικός MIB κατά 0,57% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,22%.
Eλληνικό Χρηματιστήριο: Αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεκτικές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης
Μετά την χθεσινή πολύ ισχυρή άνοδο που έσπασε και τις 2.100 μονάδες Γενικού Δείκτη, σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο ξεκινά με ήπιες διορθωτικές κινήσεις σε τράπεζες και μη τραπεζικά blue chips , προφανέστατα παίρνοντας τις επιδράσεις από τις χθεσινές διορθωτικές κινήσεις στα ξένα χρηματιστήρια. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γεν. Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.093 μονάδες με υποχώρηση 0,21%. Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 46 είναι ανοδικές και οι 30 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά 0,31%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,78% με επιλεκτικό ενδιαφέρον. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,6% με υποχώρηση και στις 4 συστημικές. Από τα μη τραπεζικά blue chips, αυξάνονται ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Aegean, Jumbo, ΔΑΑ, AΔΜΗΕ, Φουρλής.
Στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση , ευνοούνται κυρίως οι μετοχές τεχνολογίας, η Lavipharm, η Flexopack, ο AVAX, το Ιατρικό, η Revoil, η Αλουμυλ και βέβαια η Ιντραλοτ που εισέρχεται σε άλλη εποχή.