Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 899 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης - Θετικά τα μηνύματα

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Το θετικό άνοιγμα των ευρωπαικών αγορών δημιουργεί προσδοκίες για μία ακόμη (την 8η κατά σειρά) ανοδική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην - τυπική πλέον - υπέρβαση των 900 μονάδων.

Το θετικό περιβάλλον και οι κίνδυνοι

 Η ελληνική χρηματιστηριακή μηχανή έχει «ανάψει» από τα τέλη Μαρτίου και πλέον κινείται σε νέα υψηλά τέλους 2019. Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, υπάρχουν επιχειρηματικές κινήσεις και στόχοι, οι τράπεζες προχωρούν δυναμικά στη φάση της εξυγίανσης των δανειακών χαρτοφυλακίων και στην 'επόμενη ημέρα' της τραπεζικής αγοράς (αύξηση μ.κ της Τράπεζας Πειραιώς) και γενικά η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ένα περιβάλλον αισιοδοξίας.

Βεβαια τίποτε δεν αποκλείει  ότι κάτι μπορεί να στραβώσει στο επόμενο διάστημα και στο β' εξάμηνο 2021. Ωστόσο οι ξένοι οίκοι παραμένουν αισιόδοξοι βασιζόμενοι ότι η έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα των προβλημάτων που δημιουργησε ο covid 19.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν συνεχιστεί η άνοδος του τραπεζικού κλάδου. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα διαπραγματευτεί σήμερα λόγω του reverse split για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Alpha Bank έχει δείξει τεράστια δύναμη στην άνοδο και στις συναλλαγές της. Η Eurobank δυσκολεύεται να ξεπεράσει τα 0,8 ευρώ που είναι ισχυρή αντίσταση ενώ καλή εικόνα έχει και η ΕΤΕ.

Από τα υπόλοιπα blue chips , η ευχάριστη έκπληξη είναι η μετοχή του Τιτάνα (International) που κινείται ανοδικά και με όγκους. Ο ΟΤΕ είναι η 'ήρεμη δύναμη' με τις όποιες διορθώσεις του, ο ΟΠΑΠ περιμένει τα καλύτερα μετά το άνοιγμα των πρακτορείων και είναι μία 'μηχανή μερισμάτων',  η ΔΕΗ μετά τη συσσώρευση έχει θέσει βάσεις για τα 10 ευρώ ενώ η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου έχει μία πολύ καλή τεχνική εικόνα που δείχνει τις εναλλαγές ήπιων ανοδικών κινήσεων με ήπιων διορθώσεων. Πολύ καλή συμπεριφορά τα διυλιστήρια και γενικότερα οι ενεργειακές μετοχές αλλά και οι μετοχές υποδομών.

Ξένες Αγορές

Ο Dow Jones επηρεάστηκε χθες από τις εξελίξεις με την J&J αλλά ο S&P 500 κινείται στα ιστορικά υψηλά του. Στην Ευρώπη, ο DAX παραμένει η ισχυρή δύναμη αλλά και ο γαλλικός CAC έχει αφυπνιστεί εσχάτως όπως και οι υπόλοιποι δείκτες των μεγάλων κεφαλαιαγορών (Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία).
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ