Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η Τουρκία απαγόρευσε τις πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα - Πτώση της τιμής του

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

H τιμή του bitcoin υποχώρησε 3% από τα επίπεδα – ρεκόρ του μετά την απόφαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας να απαγορεύσει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος διαμορφωνόταν στα 61.379 δολάρια σήμερα το πρωί στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, τα κρυπτονομίσματα δεν θα μπορούν από τις 30 Απριλίου να χρησιμοποιούνται, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, για πληρωμές.  

«Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξουν επιχειρηματικά μοντέλα με τρόπο που τα crypto assets να χρησιμοποιούνται άμεσα ή έμμεσα για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών και την έκδοση ηλεκτρονικού χρήματος και δεν θα μπορούν να παρέχουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες που σχετίζονται με τέτοια επιχειρηματικά μοντέλα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι η απαγόρευση προκλήθηκε από την έλλειψη «μίας κεντρικής ρυθμιστικής Αρχής» και «εποπτικών μηχανισμών» για τα κρυπτονομίσματα και άλλα παρεμφερή ψηφιακά assets.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων κινδύνων, τα κρυπτονομίσματα «μπορεί να προκαλέσουν μη ανακτήσιμες ζημιές για τα συναλλασσόμενα μέρη» λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού πλαισίου.

Η ανακοίνωση προσέθεσε ότι οι πληρωμές «μπορεί να περιλαμβάνουν στοιχεία που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη σε μεθόδους και μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις πληρωμές».

Αύξηση της ζήτησης κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία

Η ζήτηση για κρυπτονομίσματα στην Τουρκία αυξήθηκε πρόσφατα λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και της υποτίμησης της λίρας. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 16% τον Μάρτιο.

Πριν από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, οι τουρκικές Αρχές είχαν απαιτήσει την περασμένη εβδομάδα να υπάρχει ενημέρωση των χρηστών από τις πλατφόρμες συναλλαγών.

Η τιμή του bitcoin εκτινάχθηκε στα 64,717 δολάρια την Τετάρτη, που είναι και επίπεδο – ρεκόρ.

Την Πέμπτη, το Ethereum – το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου – συνέχισε το πολύμηνο ράλι του, με την τιμή του να αυξάνεται στο νέο επίπεδο – ρεκόρ των 2.488 δολαρίων, ενώ υποχωρούσε 2% το πρωί της Παρασκευής.

Την Τετάρτη, η πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, Coinbase, έγινε η πρώτη εταιρεία του κλάδου που εισήχθη στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Με πληροφορίες από το yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ