Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αλλαγή στάσης της Κίνας - Το θεωρεί εναλλακτική μορφή επένδυσης

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Η κινεζική κεντρική τράπεζα (PBOC) θεωρεί τώρα το bitcoin «εναλλακτική επένδυση», σε μία σημαντική αλλαγή της ρητορικής της μετά τα μέτρα που είχε λάβει κατά της έκδοσης και των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, παράγοντες του κλάδου χαρακτήρισαν «προοδευτικές» τις δηλώσεις αυτές και παρακολουθούν στενά αν η PBOC θα προχωρήσει σε μεταβολές του ρυθμιστικού πλαισίου.

«Θεωρούμε το bitcoin και τα stablecoin ως crypto assets… Αυτά είναι εναλλακτικές επενδύσεις», δήλωσε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας, Li Bo, την Κυριακή κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το CNBC. «Δεν είναι κανονικά νομίσματα. Και έτσι ο κύριος ρόλος που βλέπουμε για τα crypto assets στο μέλλον, ο βασικός τους ρόλος είναι ως εναλλακτικής μορφής επένδυσης», πρόσθεσε.

Η τιμή του bitcoin σημείωνε άνοδο 2% νωρίς σήμερα το πρωί, στα 57.134 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk.

Η κινεζική αγορά bitcoin ήταν μία από τις μεγαλύτερες, αλλά το 2017 η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε τις λεγόμενες πρώτες εκδόσεις κρυπτονομισμάτων (ICOs) που αποτελούσαν έναν τρόπο άντλησης κεφαλαίων από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων με την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων. Την ίδια χρονιά, οι κινεζικές Αρχές έκλεισαν τις πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών νομισμάτων λόγω ανησυχιών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ως εναλλακτικές επενδύσεις, «πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, τις εξετάζουν και σκέφτονται για το είδος των εποπτικών απαιτήσεων. Ενδεχομένως ελάχιστες, αλλά πρέπει να έχουμε κάποια μορφή εποπτικών απαιτήσεων για να αποτρέψουμε… τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κερδοσκοπία σε αυτά τα assets», δήλωσε ο Li, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει το σημερινό ρυθμιστικό πλαίσιό της για τα ψηφιακά νομίσματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ